Skoči do osrednje vsebine

Ministrica dr. Jaklitsch na XI. Konferenci slovenskih zdravnikov iz sveta in Slovenije

Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Helena Jaklitsch se je udeležila XI. Konference slovenskih zdravnikov iz sveta in Slovenije, ki je namenjena povezovanju in sodelovanju slovenskih zdravnikov v Sloveniji z rojaki, delujočih po svetu.

Ministrica dr. Helena Jaklitsch se je zahvalila organizatorjem in udeležencem, ker so v okviru letošnje konference pozornost namenili vprašanjem etike in etičnih načel v nadaljevanju pa zbrane nagovorila »Če kdaj, nam je čas epidemije pokazal, kako zelo svet in čisto vsak posameznik potrebuje vaše znanje, vaše izkušnje, pa tudi veliko srce in razumevajoč pristop do sočloveka. /…/ Naj bo torej danes priložnost za zahvalo za vse dobro, ki ste ga v vsem svojem strokovnem in poklicnem delu naredili zato, da bi mi bolje, dlje in bolj kakovostno živeli.« na koncu pa še izpostavila »Povezovanje slovenskih strokovnjakov po vsem svetu je nekaj, kar je in mora ostati nadvse pomembna dimenzija. Slovenci smo skozi vso zgodovino našega naroda, ki sega krepko prek tisoč let, dokazovali, da z znanjem, ustvarjalnostjo in talenti vedno znova soustvarjamo ne le naš, domači svet, temveč tudi mednarodni prostor in želim si, da tako ostane tudi v prihodnje.«

Konferenca se bo, 5. in 6. oktobra, odvijala v prostorih Zdravniške zbornice Slovenije, osrednje programske točke konference pa bodo Etika – Temeljni princip medicinske znanosti; Organizacija zdravstvenega sistema – osrednja vloga zdravnika za učinkovito zdravljenje; Okrogla miza: Perspektive slovenskega zdravstvenega sistema; Izzivi sodobne medicine: covid-19 in še druge aktualne teme.