Skoči do osrednje vsebine

Zaključena je oddaja vlog na 18. in 19. javni razpis za podukrep M04.1

Z 18. javnim razpisom je bilo razpisanih 12 milijonov evrov, oddanih je bilo 23 vlog, v katerih so vlagatelji zaprosili za 9,61 milijona evrov sredstev. Na 19. javni razpis, kjer je bilo razpisanih 8 milijonov evrov, je bilo oddanih 117 vlog, v katerih so vlagatelji zaprosili za 11,18 milijona evrov.

18. in 19. javni razpis za podukrep M04.1 Podpora za naložbe v kmetijska gospodarstva za leto 2021, namenjena prilagoditvi kmetijskih gospodarstev na podnebne spremembe sta bila objavljena 30. 7. 2021, vloge so lahko vlagatelji oddali do vključno 20. 10. 2021.

Za namen 18. javnega razpisa je bilo razpisanih 12 milijonov evrov  nepovratnih sredstev. Predmet podpore so bile individualne in kolektivne naložbe kmetijskih gospodarstev v nakup in postavitev rastlinjakov in pripadajoče opreme.

Za namen 19. javnega razpisa je bilo razpisanih 8 milijonov evrov. Predmet podpore so bile individualne in kolektivne naložbe kmetijskih gospodarstev v ureditev trajnih nasadov, nakup in postavitev mrež proti toči, ureditev zasebnih namakalnih sistemov, ki imajo enega uporabnika ter nakup namakalne opreme in opreme za protislansko zaščito.

Na Agencijo RS za kmetijske trge in razvoj podeželja je na 18. javnem razpisu bilo skupno oddanih 23 vlog, v katerih so vlagatelji zaprosili za skupno 9,61 milijona evrov.

Na 19. javni razpis je bilo oddanih 117 vlog s skupno zaprošeno vrednostjo 11,18 milijona evrov.

Zaprošena sredstva so presegla razpisana sredstva na sklopu B, na sklopih A in C pa je zaprošenih sredstev manj od razpisanih. Tako se bo ostanek sredstev iz sklopov A in C prerazporedil na sklop B.

Ker višina zaprošenih sredstev kljub temu presega razpisano višino sredstev, Agencija pričakuje, da bo na sklopu B zaradi porabe sredstev morala zavrniti precejšnje število sicer ustreznih vlog.