Skoči do osrednje vsebine

Druga seja delovne skupine za trajni dialog z nemško govorečo etnično skupino v RS

Danes je pod vodstvom ministra dr. Vaska Simonitija potekala druga seja Delovne skupine za trajni dialog s predstavniki nemško govoreče etnične skupine v Republiki Sloveniji. V ospredju razprav so bile pobude predstavnikov etnične skupine, med drugim pobuda za ohranjanje kulture in jezika v okviru izobraževanja in vzgoje.
Udeleženci seje, ki so se delovne skupine udeležili v živo v veliki sejni dvorani ministrstva in prek spleta.

Druga seja Delovne skupine za trajni dialog s predstavniki nemško govoreče etnične skupine v Republiki Sloveniji | Avtor: Ministrstvo za kulturo

Poleg ohranjanja kulture in jezika v izobraževanju in vzgoji so govorili tudi o medijski podpori, financiranju kulturnih projektov in čezmejnem sodelovanju na področju kulture. 

Sogovorniki so se strinjali, da delovna skupina predstavlja pomembno izhodišče za iskanje rešitev oziroma odgovorov na odprta vprašanja nemško govoreče etnične skupine v Republiki Sloveniji. Glede na vsebine pobud se bodo v prihodnje v razprave vključevali tudi strokovnjaki z različnih področij.

Poleg predstavnikov Ministrstva za kulturo so se seje udeležili tudi predstavniki Ministrstva za zunanje zadeve in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.