Skoči do osrednje vsebine

Minister Mark Boris Andrijanič na obisku v Posavski regiji navdušen nad tehnološkimi rešitvami

  • Služba Vlade Republike Slovenije za digitalno preobrazbo
Minister Mark Boris Andrijanič se je v okviru obiska vlade v Posavski regiji srečal s predstavniki podjetja Sistemi IN ES in Podjetniškega inkubatorja Krško, v Srednji šoli Krško pa je nagovoril dijake, ki so se odločili, da stopijo na pot rokovanja s spremembami hitrega razvoja informacijsko-komunikacijskih tehnologij.

Vladni obisk v Posavski regiji je minister začel z delovnim posvetom vlade na gradu v Brežicah in ga nadaljeval v Srednji šoli Krško, kjer se dijaki  izobražujejo za poklice s področja strojništva, elektrotehnike in računalništva. Minister se je uvodoma srečal z dijaki četrtega letnika računalništva. Izpostavili so problem belih lis in nizke stopnje digitalne vključenosti v družbi. "Prav digitalna vključenost celotnega prebivalstva je ena od glavnih prioritet Službe vlade za digitalno preobrazbo," je poudaril in nadaljeval, da to področje že naslavlja ukrep tako imenovani digitalni bon, ki bo zajel tako mlado kot starejšo populacijo in ji preko izobraževanj ponujal znanja in digitalne veščine. Minister je ob koncu dijakom zaželel svetlo prihodnost v poklicih bodočnosti. »Sanjajte velike sanje. Danes lahko z digitalnimi rešitvami osvojite ves svet, zato pojdite tudi po izkušnje v tujino in se vrnite ter doma ustvarjajte uspešne zgodbe,« je zaključil minister.

Regijski obisk je Mark Boris Andrijanič nadaljeval v Podjetniškem inkubatorju Krško, kjer ponujajo prostor za zagon posavskih start-up podjetij oziroma vsem posameznikom s poslovnimi idejami. Direktorica Centra za podjetništvo in turizem Krško Kristina Ogorevc Račič je ministru predstavila Podjetniški inkubator Krško, pri tem pa izpostavila njegovo vlogo pri spodbujanju razvoja visokotehnoloških start-up podjetij, povezovanju univerzitetnega znanja in prenašanju tega v prakso ter prispeva k hitrejšemu ustanavljanju in razvoju obstoječih podjetij. Minister Mark Boris Andrijanič je pohvalil prizadevanja vodstva za predajanje znanj regijskim malim ali srednje velikim podjetjem. »Konkurenčnost podjetništva v regiji je ključna in ravno z znanjem, ki ga predajate zagonskim in rastočim podjetjem, pomembno podpirate podjetništvo v Posavju in s tem večjo konkurenčnost ter višjo dodano vrednosti. To je ključ za uspeh.«

Minister Mark Boris Andrijanič je obisk Posavja sklenil v podjetju Sistemi IN ES, kjer ponujajo optimalne rešitve na področju elektromotorskih pogonov, avtomatizacije procesov in strojev ter industrijske elektronike. Prav tako izvajajo celostne rešitve od projektiranja do izvedbe ter zagotavljajo servis in vzdrževanje za brezhibno obratovanje. Vodstvo podjetja je ministru predstavilo rezultate preteklih in sedanjih razvojnih aktivnosti ter cilj, s katerim se ves čas trudijo zagotavljati strokovno in poslovno napredovanje ter vlaganje v razvoj novih izdelkov in storitev. “Fascinira me, koliko uspešnih poslovnih zgodb najdemo po Sloveniji. Želim vam veliko uspeha pri prodoru na tuje trge in razvoju tehnoloških rešitev," je povedal. 

Regijski obisk je Mark Boris Andrijanič zaključil na javni tribuni v Krškem o razvoju Posavske regije.