Skoči do osrednje vsebine

Komisija odprla tri kršitve s področja okolja

  • Ministrstvo za okolje in prostor
Evropska komisija je izdala tri nove uradne opomine (kršitve) zaradi neprenosa direktiv - o zmanjšanju vpliva nekaterih plastičnih proizvodov na okolje; v zvezi z določitvijo metod ocenjevanja škodljivih učinkov okoljskega hrupa; glede skupnih metod ocenjevanja hrupa zaradi prilagoditve znanstvenemu in tehničnemu napredku.

Zmanjšanje vpliva nekaterih plastičnih proizvodov na okolje

Komisija je izdala uradni opomin zaradi neprenosa Direktive o zmanjšanju vpliva nekaterih plastičnih proizvodov na okolje v pravni red Republike Slovenije (2019/904).

Ministrstvo za okolje in prostor za prenos direktive pripravlja uredbo, ki bo predvidoma sprejeta v treh mesecih, če bo še ena krajša javna obravnava, sicer prej.

Rok za odgovor Komisiji je 28. marec.

Okoljski hrup

Komisija je izdala uradni opomin zaradi neprenosa Delegirane direktive Komisije o spremembi Priloge II Direktive glede skupnih metod ocenjevanja hrupa zaradi prilagoditve znanstvenemu in tehničnemu napredku (2002/49/ES) in neprenosa Direktive Komisije o spremembi Priloge III k Direktivi v zvezi z določitvijo metod ocenjevanja škodljivih učinkov okoljskega hrupa (2002/49/ES).

Ministrstvo za okolje in prostor za prenos direktiv pripravlja spremembo Uredbe o ocenjevanju in urejanju hrupa v okolju. Za uredbo je bila prejšnji teden zaključena javna obravnava in bo posredovana v medresorsko obravnavo. Uredba bo predvidoma poslana v obravnavno na Vlado RS še ta mesec.

Rok za odgovor Komisiji je 28. marec.