Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar dr. Valentinčič na Visoki pedagoški akademiji v Celovcu

Državni sekretar dr. Dejan Valentinčič se je odzval vabilu predavateljice na Visoki pedagoški akademiji v Celovcu dr. Pamele Glušič ter gostoval med študenti, ki se v okviru Inštituta za raznojezičnost in transkulturno izobraževanje izobražujejo za dvojezične učitelje, torej ki bodo poučevali k slovenščini prijavljene šolarje na južnem Koroškem.
Državni sekretar dr. Dejan Valentinčič in skupina študentov stojijo pred tablo v predavalnici.

Državni sekretar dr. Dejan Valentinčič na Visoki pedagoški akademiji v Celovcu | Avtor: Pamela Glušič

Državni sekretar jim je predstavil različne modele poučevanja manjšinskih jezikov v Sloveniji, različne načine poučevanja slovenščine v štirih zamejstvih ter med Slovenci po svetu in zelo raznolike situacije manjšin po Evropi in svetu.

Študenti Visoke pedagoške akademije so pokazali veliko zanimanje za vsebino in predavanje obogatili s številnimi vprašanji. Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu kot eno svojih prioritet šteje večanje poznavanja življenja slovenskih skupnosti v različnih državah, za kar so takšni dogodki zelo dobrodošli. Kompetentni in zavzeti dvojezični učitelji so tudi najboljši garant, da bo slovenščina na avstrijskem Koroškem preživela in se razvijala.