Skoči do osrednje vsebine

Minister si je ob vladnem obisku ogledal nastanitveni center v Logatcu

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs ter državna sekretarja Franc Kangler in dr. Božo Predalič so se danes udeležili vladnega delovnega obiska v južnem delu Osrednjeslovenske regije. Med drugim se je delegacija ministrstva srečala z županom Občine Ivančna gorica, obiskala podjetje KIG na Igu, nastanitveni center v Logatcu in se sestala z načelniki policijskih postaj na tem območju.
Minister Aleš Hojs in državni sekretar Franc Kangler sta obiskala nastanitveni center v Logatcu, stojijo pred modrimi zabojniki.

Minister Aleš Hojs in državni sekretar Franc Kangler sta obiskala nastanitveni center v Logatcu. | Avtor: Ministrstvo za notranje zadeve

Minister Aleš Hojs je popoldanski del vladnega obiska začel na občini Ivančna Gorica, kjer se je srečal z županom Dušanom Strnadom. Na sestanku sta se pridružila načelnik Policijske postaje Grosuplje Bojan Petek in vodja Operativno-komunikacijskega centra Robert Bajuk. Skupaj so iskali rešitve za lokacijo in izgradnjo nove policijske postaje Ivančna Gorica. V podjetju KIG so delegaciji ministrstva predstavili proizvodnjo registrskih tablic, ki jih izdelujejo že od leta 1961, in postopek izdelave vertikalne prometne signalizacije in znakov z notranjo osvetlitvijo.

Minister in državni sekretar Kangler sta nato obiskala nastanitveni center v Logatcu. Kot je dejal minister v izjavi za javnost, je do zdaj Slovenijo prešlo 55 tisoč Ukrajincev: »Številka je izjemno visoka. V glavnem so potovali in še potujejo na zahod k svojim sorodnikom in znancem v Italijo, Španijo in Francijo. Trenutno pa je v Sloveniji približno 5800 beguncev iz Ukrajine. Od teh jih je nekaj manj kot tisoč nastanjenih v državnih institucijah, ostali pa bodisi pri sorodnikih bodisi prijateljih oziroma državljanih, ki jim nudijo zatočišče.«

Ministrstvo za notranje zadeve je nemudoma dalo na razpolago svoje kapacitete na Debelem rtiču, ki so že polne do treh četrtin, je dejal Hojs. Vzpostavljamo še tretjo lokacijo blizu mejnega prehoda Jelšane, ki je prav tako v upravljanju ministrstva. Nekaj zastoja je sicer pri izdaji odločb o začasni zaščiti na upravnih enotah, je povedal minister, a poudaril, da bo vsak, ki je v Slovenijo prišel po 24. februarju, nedvomno vključen v sistem začasne zaščite.

Državni sekretar dr. Božo Predalič je obiskal Policijski center Logatec. Vključeval bo Policijsko postajo Logatec in Policijsko postajo za izravnalne ukrepe Ljubljana. Na Policijski postaji Vrhnika pa mu je načelnik Vladimir Adam predstavil delo, prostore in prihodnje načrte.

Vladni delovni obisk v južnem delu Osrednjeslovenske regije se je sklenil na Vrhniki s srečanjem vlade z župani, gospodarstveniki in drugimi nosilci razvoja v regiji.