Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar Kangler je sprejel kosovskega veleposlanika Sadikuja

Državni sekretar Franc Kangler in veleposlanik Republike Kosovo Valdet Sadiku sta se danes srečala v prostorih ministrstva v Ljubljani. Šlo je za spoznavno srečanje, pogovarjala sta se predvsem o dvostranskem sodelovanju.
Državni sekretar Franc Kangler in veleposlanik Republike Kosovo Valdet Sadiku. Stojita pred zastavami, in umetniško sliko.

Državni sekretar Franc Kangler in veleposlanik Republike Kosovo Valdet Sadiku | Avtor: Ministrstvo za notranje zadeve

1 / 2

Slovenija podpira vključevanje Kosova v regionalne pobude in multilateralne organizacije, je na srečanju dejal Kangler. Tako podpira kandidaturo Kosova za članstvo v INTERPOL-u, saj je to dodatni korak pri vključevanju Kosova v globalne varnostne strukture. To pa bi zagotovo prispevalo k večji učinkovitosti in uspešnosti sodelovanja s kosovsko policijo.

Slovenska policija je Kosovu še naprej pripravljena pomagati s svojimi strokovnjaki. Na področju nedovoljenih migracij želimo okrepiti sodelovanje tudi z izmenjavo informacij. K temu bo lahko pripomoglo delovanje policijskega atašeja v Skopju, ki bo od maja 2022 nerezidenčno pokrival tudi Kosovo, je veleposlaniku povedal državni sekretar.