Skoči do osrednje vsebine

Srečanje vodstva ministrstva s sindikati

  • Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
Minister dr. Igor Papič ter državna sekretarja dr. Darjo Felda in dr. Matjaž Krajnc so se danes sestali s predstavniki sindikatov.

Minister dr. Papič je po današnjem sestanku izrazil zadovoljstvo ob izvedbi prvega srečanja s sindikati. »Na simboličen način smo ponovno vzpostavili socialni dialog. Na tokratnem sestanku se nismo spuščali v vsebinske podrobnosti, saj v naslednjem tednu že začenja z delom posebna vladna pogajalska skupina. Danes smo si predvsem izmenjali informacije, predstavili smo načrte, hkrati pa so predstavniki sindikatov izpostavili tudi področja, ki jih bo potrebno urejati na ravni Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport«, je po srečanju dejal minister dr. Papič.

Na spoznavnem srečanju vodstva ministrstva s sindikati so sodelovali predstavniki Sindikata vzgoje in izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije, Sindikata delavcev v vzgojni, izobraževalni in raziskovalni dejavnosti, Visokošolskega sindikata Slovenije, Neodvisnega sindikata delavcev Ljubljanske univerze, Sindikata direktorjev in ravnateljev Slovenije ter Sindikata finančno računovodskih uslužbencev plačne skupine J.