Skoči do osrednje vsebine

Minister Arčon na pogovoru s predstavniki organizacij civilne družbe

Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon se je danes na sedežu Urada Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu sestal s predstavniki organizacij civilne družbe, ki delujejo z namenom povezovanja Slovencev v zamejstvu in izseljenstvu z matično domovino.
Minister s predstavniki organizacij civilne družbe. Stojijo, za njimi plakat urada, na desni slovenska in evropska zastava.

Minister s predstavniki organizacij civilne družbe. | Avtor: Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu

Minister je po zaključku srečanja povedal, da je zadovoljen z delom organizacij, ter da bo Urad še naprej podpiral njihove aktivnosti. Poudaril je pomen dobrega sodelovanja, ki si ga želi tudi v prihodnje. Prav posebej je izpostavil projekt Evropska prestolnica kulture Nova Gorica/Gorica 2025 ter prisotne povabil, da se tudi sami aktivno vključijo v projekt kot ključni promotorji in tudi snovalci programa.  

Na današnjem pogovoru so sodelovali dr. Boris Jesih in Jasmina Ilič iz Združenja Slovenska izseljenska matica, Boštjan Kocmur, Pavlinka Kocmur, Verena Koršič Zorn iz Izseljenskega društva Slovenija v svetu, Lenart Rihar in Anamarija Rajk iz Rafaelove družbe ter dr. Boris Pleskovič in Sonja Avguštin Čampa iz  Svetovnega slovenskega kongresa. Ministru so predstavili svoje delovanje, izzive, s katerimi se srečujejo, ter načrtovane aktivnosti, ki jih bodo izvedli do konca letošnjega  leta. Prav poseben poudarek današnjega srečanja je bil namenjen prireditvi Dobrodošli doma, ki bo letos 2. julija potekala v Novem Mestu.

Prisotni so se strinjali, da so dogodki, ki jih organizirajo s podporo Urada Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu, izjemno pomembni za krepitev povezovanja Slovencev v zamejstvu in po svetu z matično domovino.