Skoči do osrednje vsebine

50. Mednarodni folklorni festival Beltinci

Ministrica dr. Asta Vrečko je 21. julija skupaj z županom Občine Beltinci Markom Viragom in predsednico KUD-a Beltinci Petro Vučko odprla jubilejni 50. Mednarodni folklorni festival Beltinci. Ob odprtju je ministrica poudarila pomen tradicionalne gostoljubnosti lokalne skupnosti, ki s požrtvovalnim delom številnih občank in občanov zagotavlja kontinuiteto najstarejšega tovrstnega festivala pri nas.
Skupinska fotografija ljudi, ki stojijo v krogu, na travniku

Ministrica dr. Asta Vrečko in svetovalec ministrice dr. Marko Sraka na odprtju 50. Mednarodnega folklornega festivala Beltinci | Avtor: Boštjan Rous

1 / 2

Festival so odprli v beltinskem gradu s fotografsko razstavo Janeza Eržena z naslovom Tudi to je festival, nastopom vokalne skupine BeleTinke in tamburašev Kulturnega umetniškega društva Beltinci (KUD Beltinci). Fotograf Janez Eržen je skozi desetletja s svojim fotografskim objektivom lovil pestro festivalsko dogajanje.

Društva, umetniške skupine in krajevne skupnosti od 21. do 24. julija v beltinskem parku gostijo številne folklorne, glasbene in druge umetniške skupine iz Slovenije in tujine. 

Ministrica dr. Asta Vrečko se je z dr. Markom Srako, svetovalcem v kabinetu ministrice, sicer po rodu iz občine Beltinci, sestala tudi s predstavniki občine in kulturnega umetniškega društva. Govorili so o odprtih težavah in pomenu razvoja kulture v Beltincih in Prekmurju.

Na spletni strani KUD-a Beltinci najdete več informacij o 50. mednarodnem folklornem festivalu Beltinci.