Skoči do osrednje vsebine

Barbari Koželj Podlogar podaljšan mandat za vodenje Direktorata za ustvarjalnost

Vlada je na 10. redni seji Barbari Koželj Podlogar, dosedanji vodji Direktorata za ustvarjalnost, podaljšala mandat vršilke dolžnosti generalnega direktorja direktorata.
Portret ženske, s pogledom usmerjenim v objektiv fotoaparata

Barbara Koželj Podlogar | Avtor: Marko Kovič

Barbara Koželj Podlogar je po izobrazbi univ. dipl. umetnostna zgodovinarka in univ. dipl. filozofinja. Po študiju na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, kjer je prejela Študentsko Prešernovo nagrado za diplomo iz umetnostne zgodovine, je objavljala recenzije in kritike v različnih časopisih in na nacionalnem radiu.

Ima bogate vodstvene in mednarodne izkušnje na področju kulture. Na Ministrstvu za kulturo je bila od 2007 do 2013 generalna direktorica Direktorata za umetnost/ustvarjalnost in od 2013 do 2015 vodja Službe za evropske zadeve in mednarodno sodelovanje. Takoj zatem je šest let, do leta 2021, vodila Slovenski kulturno-informacijski center SKICA na Dunaju. Med drugim je vodila koordinacijsko skupino za predstavitve slovenske ustvarjalnosti v tujini in bila odgovorna za slovenske predstavitve literature na knjižnih sejmih v Pragi, Leipzigu in Frankfurtu.

Bila je članica sveta zavoda Evropska prestolnica kulture Maribor 2012 in skrbnica tega projekta na Ministrstvu za kulturo. Od 2012 do 2015 je bila nacionalna predstavnica delovne skupine Evropske komisije Odprta metoda koordinacije za področje kulturnih in kreativnih industrij. Sodelovala je tudi pri različnih najzahtevnejših projektih na področju kulturne politike.

Na Ministrstvu za kulturo ji želimo uspešno delo še naprej.