Skoči do osrednje vsebine

Dnevni informativni bilten Centra za obveščanje Republike Slovenije

Pomembnejši dogodki s področja sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dne 11. septembra 2022.

Nesreče pri športnih, rekreativnih in drugih aktivnostih

Izpostava Trbovlje

Ob 14.18 se je v naselju Čemšenik, občina Zagorje ob Savi, pri padcu s kolesom poškodovala kolesarka. Gasilci PGD Čemšenik so ji nudili pomoč do prihoda reševalcev NMP Zagorje ob Savi. Helikopter SV v spremstvu dežurne ekipe HNMP Brnik je poškodovanko prepeljal v UKC Ljubljana. Gasilci PGD Zagorje Mesto so zavarovali kraj pristanka helikopterja ter pomagali pri prenosu poškodovane kolesarke.

Reševanja obolelih oseb

Izpostava Brežice

Ob 11.46 je helikopter SV v spremstvu dežurne ekipe HNMP Maribor iz naselja Radna, občina Sevnica, prepeljal obolelo osebo v UKC Ljubljana. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj pristanka helikopterja in nudili pomoč pri prenosu obolele osebe.

Izpostava Maribor

Ob 16.33 so v naselju Zgornji Jakobski dol v občini Pesnica, gasilci PGD Jakobski dol nudili pomoč nenadno obolelemu nogometašu na nogometnem igrišču do prihoda reševalcev NMP Maribor.

Izpostava Murska Sobota

Ob 14.10 je helikopter SV v spremstvu dežurne ekipe HNMP Maribor, prepeljal obolelo osebo iz Ljutomerja v UKC Maribor. Gasilci PGD Ljutomer so zavarovali kraj pristanka helikopterja in nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu poškodovanca v helikopter.

Izpostava Ptuj

Ob 15.49 so v naselju Mihalovci, občina Ormož, gasilci PGD Ivanjkovci nudili pomoč onemogli osebi do prihoda reševalcev NMP.

Nesreče v cestnem prometu

Izpostava Brežice

Ob 20.47 sta na avtocestnem odseku Smednik – Drnovo, trčili osebni vozili. Gasilci PGE Krško so zavarovali in osvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in nudili prvo pomoč poškodovani osebi. Reševalci NMP Krško so poškodovano osebo na kraju oskrbeli in jo v nadaljnjo oskrbo prepeljali v UC Brežice. Obveščene so bile pristojne službe.

Izpostava Kranj

Ob 23.59 je na Velesovski cesti v Šenčurju, osebno vozilo trčilo v ograjo. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj nesreče in odklopili akumulator. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Izpostava Ljubljana

Ob 5.56 je na avtocesti Blagovica–Trojane, pri izvozu za Trojane, osebno vozilo trčilo v ograjo, drugo vozilo pa se mu je umikalo in zadelo betonsko bariero. Gasilci CZR Domžale in PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, posuli cestišče z vpojnimi sredstvi ter odstranili eno vozilo s cestišča. Vozili sta uničeni. Poškodovanih ni bilo.

Ob 10.40 sta v Stahovici, občina Kamnik, trčila kombinirano vozilo in motocikel. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem NMP Kamnik pri oskrbi poškodovanega motorista, ki so ga reševalci prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 18.19 se je na Preški cesti v Medvodah, prevrnilo osebno vozilo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu ter posuli razlite motorne tekočine z vpojnimi sredstvi. Reševalci NMP UKC Ljubljana so poškodovanega voznika oskrbeli ter ga prepeljali v UKC Ljubljana.

Izpostava Postojna

Ob 16.56 se je v naselju Matenja vas, občina Postojna, prevrnilo terensko vozilo s počitniško prikolico. Gasilci PGD Postojna so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom odprli vrata terenskega vozila, v katerem sta bili poškodovani osebi, nudili pomoč reševalcem NMP Postojna ter iz počitniške prikolice iznesli dve plinski jeklenki. Reševalci so poškodovani osebi odpeljali v SB Izola.

Požari v objektih

Izpostava Koper

Ob 18.01 se je v Repičevi ulici v Kopru, v stanovanju kadilo iz električne napeljave. Pred prihodom gasilcev je lastnik pogasil električno vtičnico. Gasilci JZ GB Koper so s termovizijsko kamero pregledali vtičnico in prezračili prostore.

Izpostava Ljubljana

Ob 16.10 so v naselju Sela, občina Osilnica, zagorele saje v dimniški tuljavi. Med izgorevanjem saj se je ogenj razširil na lesen tram, preko katerega se je požar širil proti ostrešju. Gasilci PGD Osilnica in PGD Vas - Fara so požar pogasili.

Ob 16.57 se je v Plešičevi ulici v Ljubljani, na štedilniku smodila pozabljena hrana. Lastnik stanovanja je odstranil zažgano hrano s štedilnika, gasilci GB Ljubljana pa so prezračili stanovanje in stopnišče stanovanjskega objekta ter opravili meritve prisotnosti nevarnih plinov.

Izpostava Maribor

Ob 8.47 je v Zlatoličju, občina Starše, zagorelo v kuhinji stanovanjskega objekta. Gasilci JZ GB Maribor, PGD Zlatoličje in Starše so požar pogasili ter objekt pregledali s termovizijsko kamero. Na kraju so reševalci NMP Maribor oskrbeli eno osebo, ki je bila izpostavljena dimu. Na kraju so bili policisti.

Ob 21.44 je na Zgornji Ročici v občini Sveta Ana, zagorelo ostrešje objekta. Gasilci PGD Sveta Ana so odprli del strehe, pogasili požar in objekt pregledali s termovizijsko kamero. Požari v naravi oziroma na prostem

Izpostava Koper

Ob 12.55 so pod vasjo Babiči, občina Koper, gasilci JZ GB Koper in PGD Babiči pogasili odpadni material na površini okoli 20 kvadratnih metrov.

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih

Izpostava Celje

Ob 23.14 je na Mestnem trgu v Žalcu, gorel zabojnik s kartonsko embalažo. Gasilci PGD Žalec so pogasili požar na površini okoli 30 kvadratnih metrov, preventivno ohladili pločevinasto fasado nad zabojnikom in pregledali okolico s termovizijsko kamero.

Tehnična in druga pomoč

Izpostava Celje

Ob 13.15 so v naselju Gotovlje v občini Žalec, gasilci PGD Gotovlje odstranili s ceste večje podrto drevo.

Ob 19.02 so Pod Gabri v Celju, gasilci PGE Celje s tehničnim posegom zaprli vodovodni ventil in tako preprečili nadaljnje iztekanje vode iz stanovanja v večstanovanjskem objektu.

Ob 23.38 je Pod gabri v Celju, v večstanovanjskem objektu iz radiatorja iztekala voda. Gasilci PGE Celje so zaprli ventil na radiatorju.

Izpostava Kranj

Ob 13.10 so na Cesti Jaka Platiše v Kranju, gasilci GARS Kranj s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja in omogočili reševalcem NMP Kranj, policistom PU Kranj in delavcu pogrebne službe dostop do preminule osebe.

Ob 18.56 se je v stanovanjskem bloku v ulici Gorenjskega odreda v Kranju, pokvarilo dvigalo, v katerem je obtičala ena oseba. Gasilci GARS Kranj so s tehničnim posegom osebo rešili, dvigalo odklopili iz obratovanja in obvestili pristojnega serviserja.

Izpostava Ljubljana

Ob 8.26 so na Stari cesti v Prevojah, občina Lukovica, gasilci CZR Domžale s pomočjo avto lestve prenesli obolelo osebo do reševalnega vozila. Reševalci NMP Domžale so jo prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 17.21 so v Trebinjski ulici v Ljubljani, gasilci GB Ljubljana ob prisotnosti policije odprli vrata stanovanja ter omogočili reševalcem NMP UKC Ljubljana dostop do poškodovane osebe. Reševalci so jo prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 18.38 so v naselju Šentpavel pri Domžalah, občina Domžale, gasilci CZR odstranili večjo vejo, ki je padla z drevesa in ovirala promet.

Izpostava Maribor

Ob 9.20 se je v Kajuhovi ulici v Poljčanah, v zaklenjenem stanovanju nahajala onemogla oseba. Gasilci PGD Poljčane so skozi okno vstopili v stanovanje in reševalcem NMP omogočili dostop do onemogle osebe.

Izpostava Postojna

Ob 12.21 so v naselju Rodik, občina Hrpelje-Kozina, gasilci PGD Materija vstopili v objekt skozi okno, odklenili vrata in omogočili reševalcem NMP dostop do obolele osebe.

Vreme

V ponedeljek bo pretežno jasno, jutro bo ponekod po nižinah megleno. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 27 °C.

V torek bo precej jasno, v zahodnih krajih občasno zmerno oblačno. Popoldne bo ponekod zapihal jugozahodni veter. Jutranje temperature bodo od 7 do 13, ob morju okoli 16, najvišje dnevne od 23 do 28 °C.

V sredo bo povečini sončno, več oblačnosti bo v hribovitih zahodnih krajih tam bo rahlo deževalo. Postopno se bo krepil jugozahodni veter.

V četrtek bo pretežno oblačno, občasno bo deževalo, možne bodo tudi nevihte.