Skoči do osrednje vsebine

O aktivnostih zoper sovražni govor

  • Služba Vlade Republike Slovenije za digitalno preobrazbo
Ministrica dr. Emilija Stojmenova Duh se je danes sestala z raziskovalkama z Mirovnega inštituta mag. Brankico Petković in dr. Veroniko Bajt na temo sovražnega govora.
Ministrica za digitalno preobrazbo je z raziskovalkama z Mirovnega inštituta govorila o aktivnostih zoper sovražni govor

Ministrica za digitalno preobrazbo je z raziskovalkama z Mirovnega inštituta govorila o aktivnostih zoper sovražni govor

Sogovornice so se pogovarjale o možnih aktivnostih ozaveščanja, prepoznavanja sovražnega govora med različnimi javnostmi (mladimi, učitelji v osnovnih in srednjih šolah …), prav tako o vzpostavitvi regulacijskega okvirja in seveda pomembnosti medresorskega sodelovanja. V pogovoru sta sodelovala tudi dr. Tilen Gorenšek, vodja sektorja za digitalno vključenost in sodelavka iz kabineta ministrice Tjaša Sobočan.

Sovražni govor, kot je opredeljen v komunikacijski strategiji Združenih narodov, je izraz diskriminatorne interakcije in vedenja do osebe, ki temelji na osebnostni(h) lastnostih(h) te osebe. Sovražni govor predstavlja "kakršnokoli komunikacijo, ki se izraža skozi govor, pisanje ali vedenje."