Skoči do osrednje vsebine

5. Dnevi slovenskega filma v Sombotelu

V Sombotelu so od 10. do 12. oktobra 2022 potekali 5. Dnevi slovenskega filma. Prikazani so bili filmi Jaz sem Frenk scenarista in režiserja Metoda Pevca, Zgodbe iz kostanjevih gozdov režiserja Gregorja Božiča in Polsestra režiserja Damjana Kozoleta.
Režiser Metod Pevec, Mojca Jesenovec, igralec Janez Škof

Režiser Metod Pevec, Mojca Jesenovec, igralec Janez Škof | Avtor: GK Monošter

1 / 3

Slovenska generalna konzulka Metka Lajnšček je ob odprtju Slovenskih filmskih dni izrazila zadovoljstvo, da se lahko sodobna slovenska filmska umetnost predstavi tudi v središču Železne županije na Madžarskem. Dnevi slovenskega filma potekajo v več evropskih državah, pa tudi zunaj Evrope, prireja jih Slovenski filmski center v sodelovanju z našimi veleposlaništvi in konzulati ter drugimi partnerskimi organizacijami. Generalna konzulka je poudarila, da so vsi trije filmi prejeli več nagrad in priznanj na festivalih doma in v tujini ter se občinstvu zahvalila za izraženo zanimanje, partnerskim organizacijam pa za sodelovanje.

Na projekciji filma Jaz sem Frenk v kinu Agora Savaria sta bila prisotna tudi režiser filma Metod Pevec in glavni igralec v filmu Janez Škof.