Skoči do osrednje vsebine

Dnevni informativni bilten Centra za obveščanje Republike Slovenije

Pomembnejši dogodki s področja sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dne 28. oktobra 2022.

Nesreče pri športnih, rekreativnih in drugih aktivnostih

Izpostava Kranj

Ob 15.15 se je na območju vrha Jelenkamen, ki spada v severno Karavanško hribovje, občina Jesenice, izgubil pohodnik in ni našel poti nazaj v dolino. Reševalci GRS Jesenice so preiskali območje, pohodnika izsledili in ga pospremili v dolino.

Izpostava Maribor

Ob 14.40 se je na Mariborskem Pohorju v občini Maribor na kolesarski progi poškodoval gorski kolesar. Gasilci JZ GB Maribor so pomagali reševalcem NMP Maribor pri oskrbi in prenosu poškodovanca. Reševalci so ga prepeljali v UKC Maribor.

Nesreče v cestnem prometu

Izpostava Brežice

Ob 18.00 sta pri Razborju, občina Sevnica, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, preprečili iztekanje motornih tekočin ter z vpojnim sredstvom posuli po izteklih. S tehničnim posegom so iz vozil rešili ukleščeni osebi in jima nudili pomoč do prihoda reševalcev NMP Sevnica. Ti so ju oskrbeli in prepeljali v SB Brežice.

Izpostava Celje

Ob 15.04 sta v Voducah, občina Šentjur, trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom iz vozila rešili ukleščeno osebo, odklopili akumulatorje na vozilih ter z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Celje so poškodovano osebo prepeljali v SB Celje.

Izpostava Kranj

Ob 10.39 sta na avtocesti pri uvozu za Lesce, smer Ljubljana, trčila tovorno in kombinirano vozilo. Gasilci GARS Jesenice so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč pri nakladanju vozil ter očistili cestišče. Poškodovanih oseb ni bilo.

Izpostava Ljubljana

Ob 12.04 sta na obvoznici v Kamniku trčila osebno in tovorno vozilo. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka, posuli absorbent po izteklih motornih tekočinah, odklopili akumulator in nudili prvo pomoč poškodovani voznici do prihoda reševalcev NMP.

Ob 16.16 je v Ulici kamniško-zasavskega odreda v Kamniku osebno vozilo zbilo kolesarja. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka ter nudili prvo pomoč poškodovanemu kolesarju do prihoda reševalcev NMP. Ti so ga prepeljali v nadaljnjo oskrbo.

Izpostava Maribor

Ob 10.48 sta v križišču Betnavske ceste in Focheve ulice v Mariboru trčili osebni vozili. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali iztekle tekočine in odklopili akumulator. Reševalci NMP Maribor so eno poškodovano osebo prepeljali v UKC Maribor.

Izpostava Postojna

Ob 17.56 sta na avtocesti Divača-Kozina, občina Divača, trčili osebni vozili. Gasilci ZGRS Sežana in PGD Senožeče so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja. Ena oseba se je lažje poškodovala, na kraju so jo oskrbeli reševalci NMP Sežana.

Požari v objektih

Izpostava Brežice

Ob 18.45 so v naselju Gmajna, občina Krško, zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Požar so pogasili gasilci PGE Krško in PGD Smednik.

Izpostava Kranj

Ob 10.04 je na Selu pri Bledu, občina Bled, zagorelo v gospodarskem poslopju. Gasilci PGD Bled, Selo pri Bledu in Ribno so pogasili požar, razkopali in zalili gorečo slamo ter iz objekta izvlekli poškodovane stroje. V požaru je umrlo 12 glav živine.

Ob 13.04 je v Zapužah, občina Radovljica, zagorelo v domači delavnici. Gasilci PGD Radovljica, Begunje na Gorenjskem, Hlebce, Lesce in Mošnje so požar pogasili. Obveščen je bil tudi dežurni delavec elektro podjetja.

Požari na prometnih sredstvih

Izpostava Kranj

Ob 17.27 je v Šenčurju na parkirišču poslovnega objekta zagorelo osebno vozilo. Gasilci GARS Kranj in PGD Šenčur so goreče vozilo pogasili.

Nesreče z nevarnimi snovmi

Izpostava Nova Gorica

Ob 11.09 so na lokalni cesti Livek–Kambreško v občini Kobarid gasilci PGD Kobarid nevtralizirali manjši oljni madež na vozišču.

Izpostava Trbovlje

Ob 8.50 je v Hrastniku občan opazil pene na gladini potoka Boben. Gasilci PGD Trbovlje mesto in PGD Hrastnik so izmerili Ph vrednost vode in odvzeli vzorce. O dogodku je bila obveščena policija.

Najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev

Izpostava Nova Gorica

Ob 16.45 sta v okolici Mirna v občini Miren-Kostanjevica pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije odstranila in do uničenja shranila na varno najdeno topovsko granato, kalibra 70 mm mase 4,5 kg in topovski vžigalnik kalibra 150 mm, obe najdbi avstro-ogrske izdelave iz obdobja 1. svetovne vojne.

Tehnična in druga pomoč

Izpostava Celje

Ob 10.20 so v Šaranovičevi ulici v Celju gasilci PGE Celje iz zaklonišča objekta izčrpali večjo količino vode.

Ob 10.27 so na Cesti Lole Ribarja v Šoštanju gasilci PGD Šoštanj mesto, zaradi nevarnosti električnega udara, zavarovali poškodovan steber svetilke javne razsvetljave do prihoda vzdrževalca.

Ob 20.48 so v Zagati v Celju gasilci PGE Celje s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, kjer je na tleh ležala onemogla oseba. Gasilci so onemogli osebi nudili pomoč do prihoda reševalcev NMP, ki so osebo nato odpeljali v SB Celje.

Izpostava Koper

Ob 15.25 so v Izoli gasilci JZ GB Koper zavarovali kraj pristanka helikopterja SV in medicinskemu osebju nudili pomoč pri prenosu obolele osebe.

Izpostava Kranj

Ob 10.50 se je v Zoisovi ulici v Kranju v stanovanju starejša oseba poškodovala pri padcu. Gasilci GARS Kranj so s tehničnim posegom odprli vhodna vrata in reševalcem NMP Kranj omogočili vstop.

Ob 21.23 so v Ulici Tuga Vidmarja v Kranju gasilci GARS Kranj pomagali reševalcem NMP pri prenosu obolele osebe.

Izpastava Nova Gorica

Ob 15.20 sta v Dobrovem v občini Brda gasilca PGD Dobrovo s peš poti odstranila podrto drevo.

Izpostava Postojna

Ob 0.22 so v Komnu, občina Komen, gasilci ZGRS Sežana in PGD Komen s tehničnim posegom odprli vhodna vrata v stanovanje in nudili pomoč reševalcem NMP Sežana pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe. Reševalci NMP Sežana so poškodovanca odpeljali v SB Šempeter.

Ob 4.49 je v Volaričevi ulici v Postojni iztekala voda na kotličku, poplavljala stanovanje in zamakala v spodnje stanovanje. Gasilci PGD Postojna so s tehničnim posegom zaprli glavni ventil, za sanacijo je poskrbela lastnica sama.

Izpostava Trbovlje

Ob 15.42 so v naselju Sallaumines v Trbovljah gasilci PGD Trbovlje mesto s tehničnim posegom rešili dve osebi iz kabine okvarjenega dvigala.

Napoved za naslednje dni

Vremenska napoved za naslednje dni je dostopna na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/fproduct/