Skoči do osrednje vsebine

Dnevni informativni bilten Centra za obveščanje Republike Slovenije

Pomembnejši dogodki s področja sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dne 5. novembra 2022.

Visoko plimovanje morja

Izpostava Koper

Ob 7.34 je ob jutranjem povišanem plimovanju gladina morja dosegla rob obale na Kidričevem nabrežju v Piranu. Morje je za krajši čas delno zalilo konico pomola.

Nesreče pri športnih, rekreativnih in drugih aktivnostih

Izpostava Kranj

Ob 10.48 je na poti v Krnico, občina Kranjska Gora, oseba zdrsnila s poti. Gorski reševalci GRS Kranjska Gora so jo oskrbeli in pomoč nudili tudi drugi osebi, ki jo je obšla slabost. S terenskim vozilom sta bili prepeljani do ceste, kjer so ju prevzeli reševalci NMP Jesenice.

Ob 16.43 se je pri sestopu iz Uskovnice, občina Bohinj, poškodovala pohodnica. Gorski reševalci GRS Bohinj so jo oskrbeli in prepeljali v dolino.

Nesreče v cestnem prometu

Izpostava Celje

Ob 19.03 je v naselju Globoko v občini Laško osebno vozilo trčilo v podvoz pod železniško progo. Poškodovala se je ena oseba. Gasilci PGE Celje in PGD Laško so zavarovali kraj dogodka, razsvetlili okolico, stabilizirali vozilo, odklopili akumulator, nudili pomoč poškodovani osebi, z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine ter počistili cestišče.

Izpostava Nova Gorica

Ob 21.16 je na cesti Tolmin–Kobarid, občina Tolmin, zgodila prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Poškodovala se je ena oseba. Gasilci PGD Tolmin so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator. Reševalcev NMP Tolmin so poškodovanca oskrbeli in odpeljali v SB Šempeter pri Gorici.

Požari v objektih

Izpostava Ljubljana

Ob 15.29 je v Testenovi ulici v Loki pro Mengšu, občina Mengeš, zagorelo ostrešje kozolca. Požar so pričeli gasiti bližnji stanovalci, dokončno pa so ga pogasili gasilci PGD Mengeš, Loka pri Mengšu in Topole.

Ob 20.56 so v Veliki Ligojni, občina Vrhnika, zagorele saje v dimniški tuljavi stanovanjske hiše. Domači so z gasilnikom na prah pogasili ogenj. Gasilci PGD Ligojna so očistili dimnik ter opravili pregled z termovizijsko kamero.

Izpostava Nova Gorica

Ob 23.14 sta v naselju Gojače, občina Ajdovščina, gasilca PGD Selo pogasila tleče ostanke ostrešja objekta, ki je gorelo 3.11.2022.

Ob 8.30 je v naselju Gojače, občina Ajdovščina, ponovno zagorelo na požarišču včerajšnjega požara gospodarskega objekta. Gasilci PGD Selo so pogasili nekaj manjših žarišč.

Izpostava Novo mesto

Ob 12.02 so v naselju Zagrad pri Otočcu, občina Novo mesto, gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Otočec so nadzorovali gorenje in očistili dimnik.

Požari v naravi oziroma na prostem

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 8.03 je v lesnem podjetju v industrijski coni v Šentjanžu pri Dravogradu, občina Dravograd, na prostem zagorela žagovina. Gasilci PGD Šentjanž so požar pogasili.

Ob 19.39 je v lesnem podjetju v industrijski coni v Šentjanžu pri Dravogradu, občina Dravograd, ponovno zagorela žagovina. Gasilci PGD Šentjanž so požar pogasili ter žagovino prekopali in zalili z vodo.

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih

Izpostava Kranj

Ob 14.14 je na Planini Jezerca v naselju Ambrož pod Krvavcem, občina Cerklje na Gorenjskem, zagorela WC kabina. Gasilci PGD Cerklje, Zgornji Brnik in Šenturška Gora so požar pogasili in pregledali okolico.

Izpostava Maribor

Ob 20.29 so v Teplyjevem naselju v Mariboru gasilci JZ GB Maribor pogasili tlečo vsebino 1000 litrskega zabojnika za odpadno embalažo.

Nesreče z nevarnimi snovmi

Izpostava Brežice

Ob 20.02 so na avtobusni postaji v naselju Stari Grad, občina Krško, gasilci PGE Krško nevtralizirali in očistili madež pogonskega goriva, na površini okoli pet kvadratnih metrov.

Izpostava Ljubljana

Ob 9.24 se je v Kolodvorski ulici v Ribnici, zaradi zamašenega jaška, nabrala večja količina vode, ki se je pomešale z že razlito nafto. Okoli 700 litrov razlite mešanice so v sode prečrpali gasilci PGD Ribnica. Na kraju je bil tudi dežurni KP Ribnica.

Izpostava Trbovlje

Ob 9.57 je na Savinjski cesti v Trbovljah na dvorišču podjetja zaradi demontažnega posega zagorela odpadna cisterna z nevarno snovjo, ki je obenem iztekala v potok. Gasilci PGD Trbovlje-mesto so požar pogasili, preprečili nadaljnje iztekanje in v potok namestili pivnike. Na kraju je bila prisotna policija. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Tehnična in druga pomoč

Izpostava Koper

Ob 18.12 so v Pacugu v občini Piran gasilci JZ GB Koper ob prisotnosti policije s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, v katerem se je nahajala onemogla oseba. Oskrbel jo je zdravnik ZD Koper in reševalci Reševalne službe slovenske Istre, ki so jo prepeljali v SB Izola.

Izpostava Kranj

Ob 15.13 so na Cesti 1. maja v Kranju gasilci GARS Kranj rešili dve osebi iz kabine okvarjenega dvigala in obvestili pristojnega serviserja.

Izpostava Ljubljana

Ob 17.35 je v ulici Pod brezami v Ljubljani zaradi poškodovanega vodovodnega ventila voda iztekala v kurilnico stanovanjske hiše. Gasilci GB Ljubljana so zaprli ventil.

Izpostava Murska Sobota

Ob 11.03 so na hipodromu v Ljutomeru gasilci PGD Ljutomer zavarovali kraj pristanka helikopterja in pomagali reševalcem NMP pri prenosu obolele osebe.

Ob 14.38 so v večstanovanjski hiši v Beltincih gasilci PGD Beltinci s tehničnim posegom odprli vrata kopalnice in omogočili vstop reševalcem. V njej so našli mrtvo osebo.

Izpostava Nova Gorica

Ob 16.12 so na nogometnem igrišču v Idriji gasilci PGD Idrija zavarovali pristanek helikopterja SV z dežurno ekipo HNMP, ki je tam prevzela obolelo osebo in jo prepeljala v ljubljanski UKC.

Izpostava Trbovlje

Ob 23.56 so na Koloniji 1.maja v Trbovljah gasilci PGD Trbovlje-mesto nudili pomoč starejši občanki, ki je padla in ni mogla vstati.

Napoved za naslednje dni

Vremenska napoved za naslednje dni je dostopna na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/fproduct/