Skoči do osrednje vsebine

Dnevni informativni bilten Centra za obveščanje Republike Slovenije

Pomembnejši dogodki s področja sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dne 7. novembra 2022.

Nesreče pri športnih, rekreativnih in drugih aktivnostih

Izpostava Nova Gorica

Ob 16.07 se je pod naseljem Razpotje, občina Idrija, na težje dostopnem terenu pri padcu poškodoval gorski kolesar. Gasilci PGD Idrija so nudili pomoč reševalcem NMP Idrija pri oskrbi in prenosu ponesrečenca, ki je bil prepeljan na zdravljenje v UKC Ljubljana.

 

Nesreče v cestnem prometu

Izpostava Kranj

Ob 13.54 sta na Savski cesti v Kranju trčila motorist in tovorno vozilo. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovanega motorista, sanirali razlite motorne tekočine ter očistili cesto.

Ob 14.07 sta na cesti Škofja Loka–Jeprca, občina Škofja Loka, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Škofja Loka so odklopili akumulatorja, posuli iztekle motorne tekočine in zavarovali kraj dogodka. V nesreči se ni nihče poškodoval.

Izpostava Ljubljana

Ob 6.52 je prišlo na izvozu avtoceste za Domžale v smeri Maribora do naleta dveh osebnih vozil. Gasilci CZR Domžale so na enem vozilu odklopili akumulator. Na kraju so bili tudi gasilci GB Ljubljana, reševalci ter delavci DARS-a, ki so zavarovali kraj dogodka. Poškodovanih ni bilo.

Ob 10.30 so na Cesti Ljubljanskih brigad v Ljubljani trčila tri osebna vozila. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje na vozilih ter nudili prvo pomoč poškodovani osebi.

Ob 14.42 je na Voljčevi cesti na Vrhniki prišlo do trka dveh osebnih vozil. Gasilci PGD Stara Vrhnika so zavarovali kraj dogodka. Ena oseba je bila lažje poškodovana.

Izpostava Maribor

Ob 14.45 sta v naselju Leskovec, občina Slovenska Bistrica, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, posuli iztekle motorne tekočine ter reševalcem NMP Slovenska Bistrica pomagali pri oskrbi in prenosu dveh poškodovanih oseb.

Izpostava Postojna

Ob 15.48 sta v Rožni ulici v Hrpeljah trčila voznik kolesa z motorjem in osebno vozilo. Gasilci PGD Materija so zavarovali kraj dogodka, do prihoda ekipe NMP Sežana nudili prvo pomoč ponesrečenemu motoristu, odklopili akumulatorja in sanirali razlite tekočine. Poškodovanec je bil prepeljan na zdravljenje v SB Izola.

 

Požari v objektih

Izpostava Celje

Ob 19.19 je v naselju Loče, občina Slovenske Konjice, v industrijskem objektu zagorel delovni stroj. Gasilci PGD Loče in Slovenske Konjice so požar pogasili, ohladili stroj ter pregledali prostore.

 

Izpostava Kranj

Ob 17.54 je na Cesti na Ravne v Bohinjski Bistrici, občina Bohinj, gorelo v dimniški tuljavi. Gasilci PGD Bohinjska Bistrica so požar pogasili, s termo kamero pregledali prostore in preverili prisotnost nevarnih plinov.

Izpostava Maribor

Ob 11.05 je na Tovarniški cesti v Rušah v podjetju zagorel stroj za sejanje materiala, požar pa se je razširil še na transportni trak in kovinsko konstrukcijo objekta. Gasilci PGD Ruše, Smolnik in Bistrica ob Dravi so požar pogasili in pregledali okolico.

 

Požari na prometnih sredstvih

Izpostava Ljubljana

Ob 22.33 se je na rondoju Tomačevo v Ljubljani zaradi okvare na motorju kadilo iz osebnega vozila. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, pregledali vozilo ter posuli manjši madež na vozišču.

 

Požari v naravi oziroma na prostem

Izpostava Nova Gorica

Ob 17.47 je nad Ajdovščino, na brežini desno od ceste proti izviru reke Hubelj, gorelo v naravi. Gasilci GRC Ajdovščina in PGD Ajdovščina so pogasili približno 25 kvadratnih metrov odpadnega materiala in suhe trave.

Izpostava Postojna

Ob 16.21 sta ob Kraški cesti v Divači gorela suha trava in grmičevje. Gasilci PGD Divača, Senožeče in ZGRS Sežana so pogasili požar na površini približno 70 kvadratnih metrov.

 

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih

Izpostava Ljubljana

Ob 15.30 je na Latinskem trgu v Ljubljani na avtobusnem postajališču gorel manjši zabojnik za smeti, ki so ga pogasili gasilci GB Ljubljana.

 

Nesreče z nevarnimi snovmi

Izpostava Novo mesto

Ob 9.25 se je v ulici Ločka cesta v Črnomlju po cesti razlila gnojnica. Gasilci PGD Črnomelj so oprali cestišče v dolžini okoli 400 metrov.

 

Najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev

 Izpostava Ljubljana

Ob 14.20 so pri naselju Javorje pri Gabrovki, občina Litija, v gozdu naleteli na neeksplodirana ubojna sredstva. Pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Ljubljansko-Gorenjske regije sta na dveh lokacijah odstranila tri minometne mine, italijanske izdelave in nemški protipehotni tromblon ter nato nevarne najdbe varno uničila v bližnjem kamnolomu. Območje uničenja so zavarovali policisti PP Trbovlje.

 Izpostava Nova Gorica

Ob 9.04 je občan iz kraja Temnica, občina Miren – Kostanjevica, v gozdu v bližini vasi naletel na NUS. Pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije sta odstranila topovski vžigalnik, kalibra 80 mm, mase 0,65 kg, avstrijske izdelave iz obdobja 1. svetovne vojne.

Ob 15.01 so izven ceste Kanalski Vrh–Banjšice, občina Kanal, na gradbišču naleteli na NUS. Pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS sta odstranila topovsko granato kalibra 120 mm, mase 20,35 kg, francoske izdelave iz obdobja 1. svetovne vojne.

Ob 15.54 so v naselju Kromberk, občina Nova Gorica, pri izkopu na gradbišču naleteli na NUS. Pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije sta odstranila in na varno shranila topovsko granato kalibra 149 mm, mase 32,3 kg, italijanske izdelave iz obdobja 1. svetovne vojne.

Izpostava Postojna

Ob 8.58 so v Novokračinah, občina Ilirska Bistrica, med gradbenimi deli naleteli na NUS. Pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije sta odstranila in na varno shranila tri minometne mine kalibra 81 mm, mase 6,85 kg, italijanskega izvora in eno minometno mino kalibra 76 mm, angleške izdelave. Vse najdbe so iz obdobja 2. svetovne vojne.

 

Tehnična in druga pomoč

Izpostava Celje

Ob 6.05 je v Kidričevi ulici v Žalcu zaradi poškodbe ventila na radiatorju iztekala voda. Gasilci PGD Žalec so zaprli ventil radiatorja in posesali izteklo vodo.

 

Ob 12.15 so v Rimskih Toplicah v občini Laško, gasilci PGD Rimske Toplice s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja in omogočili reševalcem NMP Laško dostop do onemogle osebe.

 

Izpostava Koper

Ob 17.11 je v Vanganelu, občina Koper, tovorno vozilo zapelo telekomunikacijski kabel in prevrnilo drog. Gasilci JZ GB Koper so drog in kabel odstranili.

Izpostava Ljubljana

Ob 4.38 je v Potočnikovi ulici v Domžalah v stanovanjski hiši iztekala voda zaradi počene cevi na grelniku vode. Gasilci CZR Domžale so zaprli ventil ter posesali izteklo vodo.

 

Izpostava Nova Gorica

Ob 16.15 so v naselju Pušno, občina Kanal, gasilci PGD Kanal odstranili telefonski kabel s cestišča, ki je padel zaradi dotrajanega droga.

Izpostava Ptuj

Ob 10.46 so v Rakuševi ulici v Ormožu gasilci PGD Ormož s tehničnim posegom vstopili v stanovanje, v katerem se je nahajala onemogla oseba.

Ob 22.48 so v Lackovi ulici v občini Kidričevo gasilci PGD Talum Kidričevo s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, v katerem se je nahajala obolela oseba.