Skoči do osrednje vsebine

Minister dr. Papič na Globalnem inovacijskem vrhu

  • Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
Minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Igor Papič se je udeležil Globalnega inovacijskega vrha v Atenah. Srečal se je tudi z grško ministrico za izobraževanje in verske zadeve Niki Kerameos.

Minister dr. Igor Papič se je v Atenah udeležil Globalnega inovacijskega vrha, na katerem je govoril o interdisciplinarnosti in učinkovitejšem prenosu znanja v družbo. Med drugim je poudaril pomen Družbe 5.0 in kot primer dobre prakse izpostavil uspešen japonsko-slovenski projekt NEDO, katerega cilj je bil vzpostavljanje pametnega elektroenergetskega omrežja v Sloveniji. Svoj pogled na prihodnost razvoja družbe je zaključil z idejo o ustanovitvi novega inovacijskega stebra, ki bi omogočil povezovanje med raziskavami in industrijo ter posledično izboljšal inovacijski sistem.

Globalni inovacijski vrh organizira Ekonomski forum Delphi (angleško Delphi Economic Forum), ki si prizadeva za inovativne ideje za trajnostno in konkurenčno rast v Evropi in širši regiji vzhodnega Sredozemlja.

Minister dr. Igor Papič se je v okviru delovnega obiska v Atenah srečal tudi z grško ministrico za izobraževanje in verske zadeve Niki Kerameos. Pogovarjala sta se o delovanju in reformah šolskih sistemov v obeh državah, avtonomiji univerz in sodelovanju med državama na področju visokošolskega izobraževanja. Ministrica je med drugim pozdravila idejo o morebitnem odprtju lektorata slovenskega jezika v Grčiji.