Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za kulturo – napoved dogodkov

Objavljamo napoved dogodkov, ki se jih bodo od 21. do 26. novembra udeležili ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko in predstavniki Ministrstva za kulturo.
Kdaj do
Kje Narodna galerija (Velika dvorana), Ljubljana

Društvo restavratorjev Slovenije bo podelilo nagrade Mirka Šubica

Nagrada Mirka Šubica je stanovska nagrada za življenjsko delo na področju konservatorsko-restavratorske stroke (v muzejih, galerijah, na likovnih akademijah, v zasebnih restavratorskih delavnicah). Podelitve nagrad se bo kot predstavnica Ministrstva za kulturo udeležila vršilka dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za kulturno dediščino Špela Spanžel.

Kdaj do
Kje Gospodarsko razstavišče Ljubljana

Ministrica dr. Asta Vrečko bo častna govornica na odprtju 38. slovenskega knjižnega sejma

Letošnji 38. slovenski knjižni sejem se vrača tja, kjer je 10. novembra 1972 začel svojo pot – na Gospodarsko razstavišče. Potekal bo v živo in po spletu, in sicer od 22. novembra do 4. decembra. Posvečen bo 100. letnici rojstva Ele Peroci, ene največjih slovenskih otroških pisateljic in pesnic. Častna govornica ob odprtju sejma bo ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko.

Kdaj do
Kje Predsedniška palača, Ljubljana

Ministrica dr. Asta Vrečko se bo srečala z avstrijskim predsednikom gospodom Alexandrom Van der Bellnom

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor bo na uradnem obisku v Sloveniji gostil predsednika Republike Avstrije gospoda Alexandra Van der Bellna. Ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko se bo ob tej priložnosti v Predsedniški palači udeležila plenarnih pogovorov med delegacijama Slovenije in Avstrije ter v Vili Podrožnik svečanega kosila, ki ga bo ob uradnem obisku avstrijskega predsednika gostil slovenski predsednik.

Kdaj do
Kje Kino Šiška (Katedrala), Ljubljana

Ministrica dr. Asta Vrečko bo odprla CoFestival, mednarodni festival sodobnega plesa

Ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko bo odprla CoFestival 2022, mednarodni festival sodobnega plesa, ki ga organizira Kino Šiška v sodelovanju s Staro mestno elektrarno in Lutkovnim gledališčem Ljubljana. Festival bo potekal od 25. novembra do 1. decembra.

Kdaj do
Kje Gospodarsko razstavišče, Ljubljana

Okrogla miza o sovražnem govoru

V okviru 38. slovenskega knjižnega sejma bo potekala okrogla miza Dialogi. V ospredju razprave bo sovražni govor – zlasti na področju političnega diskurza, in pojav diskvalifikacij ali celo diskriminacije na področju kulture. Kot predstavnik Ministrstva za kulturo se bo okrogle mize udeležil svetovalec ministrice za kulturo Lenart J. Kučić.

Kdaj do
Kje Rabat, Maroko

Kmalu bo sprejeta odločitev, ali se reja lipicancev in čebelarstvo vpišeta na Unescov seznam

V Rabatu v Maroku bo potekalo sedemnajsto zasedanje Medvladnega odbora za varovanje nesnovne kulturne dediščine. Na zasedanju bodo sprejeli dokončno odločitev o vpisu tradicij reje lipicancev in čebelarstva v Sloveniji na Unescov reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva. Kot predstavnica Ministrstva za kulturo se bo zasedanja udeležila vršilka dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za dediščino Špela Spanžel.