Skoči do osrednje vsebine

Srečanje s skupino za temeljne pravice in vladavino prava Evropskega ekonomsko-socialnega odbora

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
Skupina za temeljne pravice in vladavino prava Evropskega ekonomsko-socialnega odbora se je v okviru rednega letnega programa na dvodnevnem obisku v Sloveniji srečala s predstavniki nevladnih organizacij, socialnih partnerjev in civilne družbe.
udeleženci sedijo za mizo

Srečanje s skupino za temeljne pravice in vladavino prava Evropskega ekonomsko-socialnega odbora | Avtor: Ministrstvo za zunanje zadeve

1 / 3

Na tem forumu za dialog evropskih organizacij civilne družbe z deležniki v državah članicah EU so člani skupine s slovenskimi sogovorniki izmenjali ocene o stanju temeljnih pravic, demokracije in pravne države v Sloveniji. Program skupine se je zaključil s srečanjem s predstavniki vlade. Izmenjavo informacij in stališč je vodila veleposlanica Ksenija Škrilec, vršilka dolžnosti generalne direktorice za evropske zadeve, poleg sodelavcev ministrstva za zunanje zadeve so sodelovali predstavniki ministrstva za pravosodje, finance, javno upravo, notranje zadeve, delo, družino in socialne zadeve, kulturo, gospodarstvo in tehnologijo. Na srečanju, ki je potekalo v prijateljskem vzdušju, so sogovorniki obravnavali aktualna vprašanja s področij temeljnih pravic v odnosu do socialnih partnerjev, svobode združevanja in zbiranja, svobode izražanja in svobode medijev, pravice do nediskriminacije ter vladavine prava.

Z današnjo izmenjevo stališč s skupino Evropskega ekonomsko-socialnega odbora Slovenija izkazuje pripravljenost na dialog o temeljnih pravicah in vladavini prava na vseh ravneh ter potrjuje svojo zavezanost spoštovanju temeljnih vrednot EU.