Skoči do osrednje vsebine

Vzgoja prostorskih načrtovalcev se začne v izobraževalnih programih najmlajših

  • Ministrstvo za okolje in prostor
Sodelavka MOP se je udeležila mednarodne pedagoške konference, v okviru katere je bila organizirana okrogla miza na temo »Trenutna vključenost vsebinskih tem v povezavi s podnebnimi spremembami v izobraževalnem sistemu ter pogled v prihodnost«.
Okrogla miza in sodelujoči

Okrogla miza in sodelujoči | Avtor: Ministrstvo za okolje in prostor

1 / 2

Predstavila je aktivnosti ministrstva, Direktorata za prostor graditev in stanovanja na tem področju, ki jih izvajamo pod krovnim nazivom Promocija aktivnosti urejanja prostora. Posebna pozornost je v zadnjih letih namenjena prilagajanju na posledice podnebnih sprememb, kjer že obstajajo številne dobre prakse.

Predstavila je tudi prioritete slovenskega predsedovanja Alpski konvenciji, ena izmed njih je namreč prav okoljsko izobraževanje na temo podnebnih sprememb. Zastavljeno predsedovanje želimo navezati na prakso, ki jo izvaja Center za šolske in obšolske dejavnosti v sodelovanju z našim ministrstvom v okviru projekta Podnebni cilji in vsebine v vzgoji in izobraževanju.

Glede na videno in slišano na dogodku, si lahko obetamo dobrih rezultatov tudi v izvajanju aktivnosti okoljskega izobraževanja v okviru slovenskega predsedovanja Alpski konvenciji.