Skoči do osrednje vsebine

Slovenija namenila dodatna sredstva za humanitarno pomoč ukrajinskim družinam pred zimo

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
Na Ministrstvu za zunanje zadeve smo namenili 100.000 evrov dodatnih sredstev za humanitarno pomoč Ukrajini. S tem bomo pomagali ukrajinskim prebivalcem, da zaradi uničujočih posledic vojne lažje preživijo prihajajočo ostro zimo.

Humanitarne razmere v Ukrajini so zaradi uničevanja kritične infrastrukture s strani Rusije, izjemno težke. Ponavljajoči napadi na civilno infrastrukturo puščajo za seboj več milijonov ljudi brez dostopa do hrane in pitne vode, ogrevanja, elektrike in drugih življenjskih potrebščin. V okviru projekta, ki ga v Ukrajini izvaja naš strateški partner za humanitarno pomoč Slovenska karitas, bodo dodatna sredstva namenjena nakupu in prevozu grelnikov, toplih odej in paketov s hrano za 800 ukrajinskih družin.

Slovenija s podporo projektom humanitarne pomoči, še naprej pomaga ukrajinskemu prebivalstvu. Od začetka ruske vojaške agresije na Ukrajino smo tej državi namenili preko 4 milijone evrov humanitarne pomoči, ki vključuje tako pomoč preko mednarodnih organizacij, kakor tudi materialno pomoč in dvostranske projekte.