Skoči do osrednje vsebine

Več kot 100 lokalnih uslužbencev prvič na posvetu v Ministrstvu za zunanje zadeve

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
Ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon je nagovorila več kot 100 lokalnih uslužbenk in uslužbencev iz skoraj vseh diplomatskih predstavništev in konzulatov Republike Slovenije, ki se v teh dneh prvič v zgodovini mudijo na posvetu v Ministrstvu za zunanje zadeve.
Vaša pomoč našim veleposlanikom in diplomatom je neprecenljiva. Predstavljate trdno podlago za vsako veleposlaništvo.
Ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon

Ministrica Fajon se je v nagovoru najprej zahvalila uslužbencem za njihovo predano delo na diplomatskih predstavništvih in konzulatih ter jim izrekla dobrodošlico: "V tej instituciji, ki usmerja delovanje vseh naših veleposlaništev in konzulatov, ste vedno dobrodošli. Današnji obisk je posebna priložnost za srečanja z zaposlenimi in širjenje kroga sodelavcev in prijateljev."

"Vaša pomoč našim veleposlanikom in diplomatom je neprecenljiva. Predstavljate trdno podlago za vsako veleposlaništvo, predvsem zato, ker imate institucionalni spomin in znanje, ki je potrebno, da naša diplomacija dobro deluje v državi gostiteljici. Prepričana sem, da bo po tem srečanju za vse nas sodelovanje še veliko lažje," je še poudarila ministrica.

Lokalni uslužbenci se bodo v dveh dneh – glede na naloge, ki jih opravljajo na diplomatskih predstavništvih in konzulatih – seznanili z različnimi področji dela Ministrstva za zunanje zadeve, od konzularnega poslovanja, gospodarske, javne in kulturne diplomacije, administracije, do finančnega poslovanja in diplomatskega protokola.

Jutri jih bo ob zaključku posveta nagovorila vršilka dolžnosti generalne sekretarke Ministrstva za zunanje zadeve, veleposlanica Renata Cvelbar Bek.