Skoči do osrednje vsebine

Dnevni informativni bilten Centra za obveščanje Republike Slovenije

Pomembnejši dogodki s področja sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dne 17. decembra 2022

Nesreče v cestnem prometu

Izpostava Brežice

Ob 1.23 je v kraju Volčje, občina Brežice, osebno vozilo zapeljalo v obcestni jarek. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator. V nesreči ni bil nihče poškodovan.

Izpostava Kranj

Ob 00.47 je na Cesti na Golico na Jesenicah osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Gasilci GARS Jesenice so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, vozilo dvignili in postavili nazaj na cesto, odklopili akumulator in nudili pomoč pri nalaganju na vozilo vlečne službe. Poškodovanih ni bilo.

Ob 14.06 je na cesti Bistrica–Begunje v občini Tržič osebno vozilo zdrsnilo s cestišča. Gasilci PGD Bistrica pri Tržiču so zavarovali kraj dogodka, vozilo dvignili in postavili nazaj na cesto. Poškodovanih v nesreči ni bilo.

Izpostava Ljubljana

Ob 16.21 je v naselju Bela peč, občina Kamnik, osebno vozilo zdrsnilo s poledenele ceste v jarek. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč policiji in delavcem vlečne službe, odklopili akumulator, preprečili iztekanje nevarnih motornih tekočin in počistili kraj dogodka. Zaradi intervencije je bila lokalna cesta zaprta za ves promet.

Izpostava Maribor

Ob 21.42 sta v naselju Pesniški Dvor, občina Pesnica, čelno trčili osebni vozili. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali iztekle motorne tekočine, s tehničnim posegom rešili eno poškodovano osebo iz vozila in jo predali reševalcem NMP Maribor. Reševalci so dve poškodovani osebi prepeljali v UKC Maribor.

Izpostava Murska Sobota

Ob 0.46 je na pomurski avtocesti, na relaciji Turnišče–Dolga vas, osebno vozilo zdrsnilo s cestišča in pristalo na strehi. Gasilci PGD Murska Sobota in IGE Lendava so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator. Poškodovanih ni bilo.

Ob 1.08 je v naselju Krašči, občina Cankova, prišlo do prometne nesreče, v kateri se je osebno vozilo večkrat prevrnilo. Gasilci PGD Murska Sobota so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator, usmerjali promet ter nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu poškodovane osebe.

Ob 21.23 sta v naselju Černelavci, občina Murska Sobota, trčili osebni vozili. Poškodovali sta se dve osebi. Gasilci PGD Murska Sobota so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, eno osebo s tehničnim posegom rešili iz vozila ter nudili pomoč reševalcem.

Izpostava Nova Gorica

Ob 18.25 se je na Kekčevi poti v Kromberku, občina Nova Gorica, osebni avto prevrnil na streho in obstal na cestišču. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, do prihoda reševalcev NMP Nova Gorica nudili oskrbo poškodovani osebi, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočin ter z avtodvigalom postavili vozilo na kolesa. Poškodovano osebo so reševalci prepeljali v šempetrsko bolnišnico.

Izpostava Novo mesto

Ob 17.17 sta v Birčni vasi, občina Novo mesto, trčili osebni vozili in obstali izven cestišča na brežini. Dve osebi sta ostali ukleščeni v vozilu. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali in osvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in stabilizirali vozili. S tehničnim posegom so rešili ukleščeni osebi, posuli iztekle motorne tekočine, potegnili vozili na cestišče, nudili pomoč policiji in avtovleki ter počistili cestišče. Reševalci NMP Novo mesto so poškodovani osebi oskrbeli in ju prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Izpostava Ptuj

Ob 8.00 je na cesti Ptuj–Slovenska Bistrica, občina Kidričevo, osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč ponesrečenima osebama do prihoda reševalcev NMP. Poškodovani osebi so reševalci prepeljali v SB Ptuj.

  

Požari v objektih

Izpostava Celje

Ob 15.53 je v kraju Trebče, občina Bistrica ob Sotli, v garaži zagorelo osebno vozilo. Gasilci PGD Bistrica ob Sotli so pogasili vozilo, prezračili prostore in jih pregledali s termovizijsko kamero. Požar je uničil osebno vozilo in del ostrešja.

Izpostava Kranj

Ob 13.55 je v naselju Spodnja Besnica, občina Kranj, zagorelo v kuhinji stanovanjskega objekta. Gasilci GARS Kranj in PGD Besnica so požar pogasili in pregledali okolico s termovizijsko kamero. Reševalci NMP Kranj so oskrbeli stanovalca, ki se je nadihal dima.

Ob 20.18 je v Podlubniku v Škofji Loki zagorel zvonec na vratih poslovnega prostora. Gasilci PGD Stara Loka in Škofja Loka so požar pogasili. O požaru so bili obveščeni tudi policisti PU Kranj.

Izpostava Ljubljana

Ob 12.05 so v naselju Seničica v občini Medvode zagorele saje v dimniški tuljavi. Gasilci PGD Preska - Medvode so počakali, da so saje dogorele, očistili dimnik ter opravili pregled s termovizijsko kamero. Svetovali so obisk dimnikarske službe.

Ob 22.53 je ob Letališki cesti v Ljubljani gorela vrtna lopa velikosti 7 x 3 metre. Ob prihodu gasilcev GB Ljubljana in PGD Zadobrova je bil požar že popolnoma razvit na celotnem objektu. Gasilci so požar pogasili in požarišče pregledali s termovizijsko kamero.

Izpostava Maribor

Ob 12.54 je v naselju Češnjevec ob Dravi, občina Selnica ob Dravi, gorelo v kurilnici stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Selnica ob Dravi in Slemen so pogasili požar in prezračili hišo.

  

Požari na prometnih sredstvih

Izpostava Murska Sobota

Ob 13.08 je na Pomurski avtocesti pred izvozom Dolga vas, občina Lendava, prišlo do okvare motorja na kombiniranem vozilu. Iz motornega dela se je začelo kaditi. Gasilci IGE Lendava so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in s termovizijsko kamero pregledali motor vozila.

  

Nesreče z nevarnimi snovmi

Izpostava Ljubljana

Ob 9.38 so ob Ljubljanski cesti v Kamniku občani opazili onesnaženo struge reke Mlinščice. Gasilci PGD Kamnik so na več mestih postavili lovilna črevesa, iskali izvor onesnaženja, izvedli preliminarne teste in določili vrsto onesnaženja - onesnaženje s kurilnim olje ali nafto. Med intervencijo je intenziteta onesnaževanja upadala. Gasilci so na več mestih postavili pivnike, ki jih bodo spremljali v prihodnjih dneh. Na kraju je bila tudi policija.

 

Nenačrtne motnje, omejitve, prekinitve, oskrbe

Izpostava Trbovlje

Ob 19.26 je na območju Čeč, Ostenka v občini Trbovlje in območju Govejega potoka, Kala v občini Hrastnik zaradi okvare na elektro omrežju, brez elektrike ostalo 385 gospodinjstev. Okvaro odpravljajo delavci Elektra Trbovlje.

 

Tehnična in druga pomoč

Izpostava Celje

Ob 13.04 so na Koroški cesti v Šoštanju gasilci PGD Velenje s tehničnim posegom odprli stanovanja in policiji omogočili vstop. V stanovanju so našli preminulo osebo.

Izpostava Maribor

Ob 11.37 so v Goriški ulici v Mariboru gasilci JZ GB Maribor odprli vrata stanovanja in omogočili reševalcem NMP Maribor dostop do poškodovane osebe.

Izpostava Novo mesto

Ob 16.22 je v Ragovski ulici v Novem mestu v stanovanju večstanovanjskega objekta zaradi poškodovane vodovodne cevi iztekala voda. Gasilci GRC Novo mesto so zaprli ventil.

Ob 16.25 je v Vajdovi ulici v Semiču v stanovanju večstanovanjskega objekta iztekala voda in zatekala v stanovanje nadstropje nižje. Gasilci PGD Semič so zaprli ventil in v spodnjem stanovanju podprli leseni strop, ki je bil napojen z vodo.

Izpostava Ptuj

Ob 20.29 so v Gruškovcu, občina Cirkulane, gasilci PGD Cirkulane in Ptuj nudili pomoč reševalcem NMP Ptuj pri oskrbi obolele osebe.

Izpostava Trbovlje

Ob 14.40 se je na lokalno cesto na Nasipih v Trbovljah podrlo drevo. Gasilci PGD Trbovlje mesto so ga razžagali in odstranili.

Napoved za naslednje dni

Vremenska napoved za naslednje dni je dostopna na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/fproduct/

Hidrološko stanje in napoved

Hidrološko stanje in napoved sta dostopna na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

Vir: http://www.arso.gov.si/vode/napovedi/