Skoči do osrednje vsebine

Dnevni informativni bilten Centra za obveščanje Republike Slovenije

Pomembnejši dogodki s področja sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dne 25. decembra 2022

Reševanja obolelih oseb

Izpostava Postojna

Ob 8.23 so na Sončni poti v Divači na zaprosilo reševalcev NMP Sežana gasilci PGD Divača nudili pomoč obolelemu otroku.

Ob 16.55 so v Gradišču pri Materiji, občina Hrpelje – Kozina, gasilci PGD Materija s tehničnim posegom odprli vrata enostanovanjskega objekta, v katerem se je nahajala obolela oseba. Do prihoda reševalcev NMP Sežana so gasilci oboleli osebi nudili prvo pomoč.

 

Nesreče v cestnem prometu

Izpostava Brežice

Ob 11.56 sta v naselju Drnovo, občina Krško, trčili osebni vozili. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nudili pomoč poškodovancu do prihoda reševalcev NMP, s tehničnim posegom odstranili vozili s cestišča, nudili pomoč vlečni službi pri nakladanju vozil in počistili cestišče. Reševalci NMP Krško so poškodovanca na kraju oskrbeli in ga prepeljali v SB Brežice.

Ob 15.11 je v naselju Dramlja, občina Brežice, kombinirano vozilo zapeljalo s cestišča v obcestni jarek in se pri tem prevrnil na bok. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, rešili poškodovanca iz vozila, omogočili reševalcem NMP dostop do poškodovanca, s pomočjo avtodvigala vozilo postavili nazaj na cestišče, odklopili akumulator, odstranili vozilo s cestišča, nevtralizirali iztekle tekočine in počistili cestišče. Reševalci NMP Brežice so poškodovanca na kraju oskrbeli in ga prepeljali v SB Brežice.

Izpostava Celje

Ob 2.32 je v naselju Spodnje Laže, občina Slovenske Konjice, štirikolesnik zapeljal s cestišča v obcestni jarek, kjer se je prevrnil, voznik pa je obležal ob vozilu. Gasilci PGD Slovenske Konjice so zavarovali kraj dogodka, vozilo postavili nazaj na cestišče ter odklopili akumulator. Voznika so oskrbeli reševalci NMP.

Izpostava Maribor

Ob 19.14 sta na Bistriški cesti v Poljčanah trčili osebni vozili. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so požarno in naletno zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom iz vozila rešili poškodovano osebo, odklopili akumulator, očistili po vozišču razlite motorne tekočine in nudili pomoč policiji. V nesreči so bile poškodovane tri osebe.

 

Požari v objektih

Izpostava Celje

Ob 17.56 so v Celovški ulici v Celju zaradi pregrevanja lučk, zagorele jaslice na okenski polici stanovanja v večstanovanjski hiši. V času požara ni bilo stanovalcev doma. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, vstopili v stanovanje, ki ga je pravočasno odprl lastnik, pogasili požar, prezračili stanovanje in pregledali okolico s termovizijsko kamero. Uničene so bile jaslice, okno in okenska polica.

Ob 20.29 je na Reški cesti v Preboldu zagorela predelna stena v montažni stanovanjski hiši. Gasilci PGD Prebold - Dolenja vas - Marija Reka so pogasili požar in pregledali prostore.

Izpostava Murska Sobota

Ob 00.18 je v naselju Moščanci, občina Puconci, zagorel vikend. Požar so pogasili gasilci PGD Moščanci, Puconci in Vaneča.

Ob 19.08 je na Lendavski cesti v Ljutomeru zagorel drog električne napeljave. Požar so pogasili gasilci PGD Ljutomer.

Izpostava Postojna

Ob 19.33 so na Tržaški cesti v Postojni v parkirni hiši hotela gorele smeti. Občani so požar deloma pogasili že pred prihodom gasilcev PGD Postojna, ki so nato požar dokončno pogasili, požarišče dodatno zalili z vodo in prezračili parkirno hišo.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 12.12 je v ulici Pod gradom v Dravogradu zagorela elektro omarica stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Dravograd so po prihodu dežurnega delavca Elektra Celje ogenj pogasili.

 

Požari na prometnih sredstvih

Izpostava Ljubljana

Ob 00.57 so v Majorja Lavriča ulici v Ljubljani gasilci GB Ljubljana pogasili goreče kombinirano vozilo.

 

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih

Izpostava Ljubljana

Ob 20.15 je na Lošci na Vrhniki zagorel zabojnik za smeti. Požar so pogasili policisti pred prihodom gasilcev PGD Vrhnika, ki so nato s termovizijsko kamero pregledali objekt in okolico.

Izpostava Maribor

Ob 20.19 je na Prešernovi ulici v Mariboru zagorel plastični zabojnik za smeti. Požar, ki je zabojnik uničil v celoti in drugega delno poškodoval, so pogasili gasilci JZ GB Maribor.

 

Tehnična in druga pomoč

Izpostava Celje

Ob 17.27 se je na poledeneli cesti na območju Planine na Pohorju, občina Zreče, izgubila voznica z osebnim vozilom in obstala. Gasilci PGD Zreče so jo našli, poskrbeli za posutje ledu ter vozilo pripeljali nazaj na varno cesto.

Izpostava Ptuj

Ob 6.41 so v Slovenji vasi, občina Hajdina, gasilci PGD Ptuj s tehničnim posegom odprli vhodna vrata stanovanjske hiše in tako reševalcem NMP Ptuj omogočili dostop do obolele osebe.

Izpostava Trbovlje

Ob 8.11 so v Ulici Sallaumines v Trbovljah v večstanovanjskem objektu gasilci PGD Trbovlje-mesto s tehničnim posegom rešili osebo iz dvigala.

Ob 21.25 so v naselju Podkraj, občina Hrastnik, gasilci PGD Dol pri Hrastniku nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi obolele osebe.

Napoved za naslednje dni

Vremenska napoved za naslednje dni je dostopna na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/fproduct/