Skoči do osrednje vsebine

Dnevni informativni bilten Centra za obveščanje Republike Slovenije

Pomembnejši dogodki s področja sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dne 26. decembra 2022.

Nesreče v gorah

Izpostava Kranj

Ob 13.26 sta se na pobočju Robičja, občina Kranjska Gora, zaplezali dve osebi. Posadka s helikopterjem SV v spremstvu združene ekipe GRZS-HNMP in gorski reševalci GRS Kranjska Gora so planinca nepoškodovana prepeljali v dolino.

 

Nesreče pri športnih, rekreativnih in drugih aktivnostih

Izpostava Koper

Ob 13.12 je v bližini naselja Srgaši, občina Koper, med lovskim pogonom lovec zdrsnil okoli 50 metrov po zelo strmem pobočju. Gasilci JZ GB Koper so se s pomočjo vrvne tehnike spustili do poškodovanca, nudili pomoč reševalcem NMP pri imobilizaciji, ga pripravili za transport ter preko vrvnega sistema povlekli do položnega dela. Reševalci so ga prepeljali v SB Izola.

 

Nesreče v cestnem prometu

Izpostava Brežice

Ob 16.42 sta na regionalni cesti Sevnica–Krško pri naselju Arto, občina Sevnica, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in nudili pomoč policiji in reševalcem NMP Sevnica. Slednji so tri poškodovane osebe oskrbeli in prepeljali v SB Brežice.

Izpostava Trbovlje

Ob 19.22 so na Kolodvorski cesti v Trbovljah trčila tri osebna vozila. Gasilci PGD Trbovlje mesto so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu ponesrečenca, odklopili akumulatorje in nevtralizirali razlite motorne tekočine.

 

Požari v objektih

Izpostava Kranj

Ob 17.44 so v naselju Mlaka pri Kranju, občina Kranj, zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše,  ogenj pa se je razširil tudi na ostrešje objekta. Gasilci GARS Kranj, PGD Kokrica in Britof so pogasili požar, objekt pregledali s termovizijsko kamero in ga prezračili.

 Izpostava Nova Gorica

Ob 15.07 so v Tomšičevi ulici v Idriji zagorele saje v dimniku objekta. Gasilci PGD Idrija so saje pogasili ter dimnik očistili in ga pregledali s termovizijsko kamero.

 

Požari na prometnih sredstvih

Izpostava Ptuj

Ob 14.47 je na cesti v naselju Sedlašek, občina Podlehnik, gorel delovni stroj. Gasilci PGD Podlehnik so zavarovali kraj dogodka, pogasili požar, pregledali stroj s termovizijsko kamero in odklopili akumulator.

 

Požari v naravi oziroma na prostem

Izpostava Ljubljana

Ob 13.00 je na Trati v Kočevju gorela trava. Gasilci PGD Kočevje so pogasili požar na površini okoli 100 kvadratnih metrov.

 

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih

Izpostava Ljubljana

Ob 20.19 so v Kopališki ulici v Domžalah goreli štirje 1000 litrski zabojniki za komunalne odpadke. Gasilci CZR Domžale in PGD Domžale-mesto so zavarovali kraj dogodka in pogasili požar.

Izpostava Murska Sobota

Ob 13.57 sta v naselju Cven, občina Ljutomer, v bližini požarne pipe za plin zagorela zabojnika za komunalne odpadke. Pred prihodom gasilcev so domači zabojnika pogasili. Na kraju so gasilci PGD Ljutomer pregledali požarno pipo in do konca pogasili tleče odpadke.

 

Nesreče z nevarnimi snovmi

Izpostava Celje

Ob 15.40 je na parkirišču v Arji vasi, občina Žalec, iz avtobusa iztekla manjša količina olja. Gasilci PGE Celje so nevtralizirali izteklo motorno olje in onesnaženo površino očistili.

 

Tehnična in druga pomoč

Izpostava Celje

Ob 13.00 je v Jurkloštru, občina Laško, podrto drevo oviralo cestni promet. Gasilci PGD Jurklošter so drevo razžagali in odstranili, delavci cestnega podjetja pa so očistili vozišče.

Ob 13.25 so v večstanovanjskem objektu na Šaleški cesti v Velenju gasilci PGD Velenje iz okvarjenega dvigala s tehničnim posegom rešili štiri osebe.

Izpostava Koper

Ob 9.29 so v Čevljarski ulici v Kopru gasilci JZ GB Koper nudili pomoč reševalcem Prehospitalne enote obala pri prenosu obolele osebe iz objekta do reševalnega vozila.

Ob 14.18 so na Ankaranski cesti v Kopru gasilci JZ GB Koper nudili pomoč policiji pri premiku vozila, ki je bilo po prometni nesreči obrnjeno na bok. Vozilo so postavili na kolesa ter premaknili na kraj, kjer ga je lahko prevzela vlečna služba.

Izpostava Kranj

Ob 16.17 so v Kališki ulici v Kranju gasilci GARS Kranj s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja in omogočili reševalcem NMP dostop do onemogle osebe.

Izpostava Ljubljana

Ob 0.18 so v Ulici v Kokovšek v Ljubljani gasilci GB Ljubljana nudili pomoč pri prenosu obolele osebe iz reševalnega vozila do stanovanja v prvem nadstropju.

Ob 10.10 so v Kunaverjevi ulici v Ljubljani gasilci GB Ljubljana nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu onemogle osebe iz stanovanja do reševalnega vozila.

Ob 11.54 so na Knafljevem trgu v Ribnici gasilci PGD Ribnica odstranili s strehe dimniško pločevinasto kapo, ki je nevarno visela z dimnika.

Ob 12.23 so v Palmejevi ulici v Ljubljani gasilci GB Ljubljana ob prisotnosti policije s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja in omogočili reševalcem NMP dostop do onemogle osebe.

Ob 14.05 so v Koliški ulici na Viru, občina Domžale, gasilci CZR Domžale pomagali reševalcem NMP pri imobilizaciji in prenosu poškodovane osebe iz stanovanjske hiše do reševalnega vozila.

Ob 12.54 v naselju Rob v občini Velike Lašče gasilci PGD Rob s tehničnim posegom stabilizirali poškodovan telekomunikacijski drog.

Izpostava Novo mesto

Ob 16.02 je na cesti Purga–Velika sela, občina Črnomelj, podrto drevo oviralo promet. Gasilci PGD Adlešiči so ga razžagali in odstranili.

Napoved za naslednje dni

Vremenska napoved za naslednje dni je dostopna na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/fproduct/

 

Snežne razmere in nevarnost plazov

Razmere v gorah so dostopne na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/bulletin/mountain/avalanche/