Skoči do osrednje vsebine

Dnevni informativni bilten Centra za obveščanje Republike Slovenije

Pomembnejši dogodki s področja sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dne 1. januarja 2023.

Pogrešane osebe, živali in stvari

Izpostava Ljubljana

Ob 9.56 so po reki Ljubljanici v Ljubljani zaradi pogrešane osebe gasilci GB Ljubljana s pomočjo čolna pregledali levi in desni breg od zapornic pri Cukrarni do mostu v Fužinah. Pogrešane osebe niso našli.

 

Nesreče v cestnem prometu

Izpostava Koper

Ob 10.44 je na Koprski cesti v Portorožu, občina Piran, osebno vozilo trčilo v drevo. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka, vozilo stabilizirali in odklopili akumulator. V nesreči sta bil poškodovani osebi.

Izpostava Nova Gorica

Ob 20.55 je na Vipavski cesti v Ajdovščini osebno vozilo zapeljalo v skladiščni prostor trgovskega objekta. Gasilci GRC Ajdovščina so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali razlite motorne tekočine in zavarovali blago.

 

Požari v objektih

Izpostava Celje

Ob 12.51 je v Kozjem v stanovanjskem objektu zagorelo v elektromotorju zamrzovalne skrinje. Gasilci PGD Kozje in Lesično–Pilštanj–Zagorje so pogasili požar, skrinjo iznesli iz objekta, pregledali okolico s termovizijsko kamero in prezračili prostore.

Izpostava Ljubljana

Ob 16.53 so v naselju Velik Ilova Gora, občina Grosuplje, zagorele saje v dimniški tuljavi stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Velika Ilova Gora in Mala Ilova Gora so počakali do izgoretja saj in očistil tuljavo.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 18.17 so na Sv. Primožu na Pohorju, občina Vuzenica, zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Vuzenica so pogasili požar in očistili dimno tuljavo ter do pregleda dimnikarske službe odsvetovali kurjenje.

 

Požari na prometnih sredstvih

Izpostava Ljubljana

Ob 2.16 je v Obirski ulici v Ljubljani zagorelo osebno vozilo parkirano ob stanovanjskem bloku. Gasilci GB Ljubljana in PGD Zgornja Šiška so pogasili sprednji del vozila. Zaradi vročine je na objektu poškodovana fasada na površini okoli 6 kvadratnih metrov.

Ob 2.21 je v Šišenski ulici v Ljubljani zagorela pnevmatika na osebnem vozilu. Gasilci GB Ljubljana so dokončno pogasili požar, ki so ga še pred njihovim prihodom začeli gasiti mimoidoči. Vozilo je poškodovano.

 

Požari v naravi oziroma na prostem

Izpostava Brežice

Ob 14.43 je v Spodnjem Starem Gradu, občina Krško, zagorelo v Centru za ravnanje z odpadki. Gasilci PGE Krško, PGD Dolenja vas, Zdole, Leskovec in Videm so požar najprej omejili, ločili goreči del odpadkov od negorečih ter s pomočjo stroja le-te prekopali in posamezna tleča žarišča pogasili. Območje so pregledali s termovizijsko kamero. Obveščene so bile pristojne službe.

Izpostava Celje

Ob 0.39 je v krožišču Opekarniške ceste v Celju gorelo drevje. Gasilci PGE Celje so ogenj pogasili.

Ob 1.02 je v Zagradu v Celju zagorel travnik. Gasilci PGE Celje, PGD Zagrad-Pečovnik in Celje-Gaberje so pogasili požar in požarišče pregledali s termovizijsko kamero.

Ob 2.59 je na Aškerčevi cesti v Celju gorela lesena ograja. Gasilci PGE Celje so požar pogasili.

Izpostava Koper

Ob 2.01 sta v Jagodju, občina Izola, gorela trava in papir. Gasilci JZ GB Koper so pogasili požar na površini okoli dva kvadratna metra.

Izpostava Kranj

Ob 16.30 je na Cesti Železarjev na Jesenicah gorela izolacija na odpadnih električnih vodnikih. Požar so pogasili gasilci GARS Jesenice. Izpostava Ljubljana

Ob 0.01 je na Poti na Kurešček na Igu gorela cipresa. Požar so pogasili gasilci PGD Ig.

Ob 1.14 so v Šerkovi ulici v Ljubljani gasilci GB Ljubljana na robu asfaltiranega igrišča pogasili gorečo kartonasto embalažo od novoletnih raket.

Ob 15.51 je ob jezeru v Kočevju gorela suha trava. Požar na površini okoli 250 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Kočevje.

Izpostava Maribor

 Ob 0.16 je v Hrastju, občina Maribor, gorela podrast na površini 400 kvadratnih metrov. Požar so pogasili gasilci JZ GB Maribor.

Ob 13.38 je v bližini Čufarjeve ceste v Mariboru gorela podrast ob živi meji iz cipres. Požar, ki je zajel okoli pet metrov žive meje, so pogasili gasilci JZ GB Maribor in PGD Pobrežje.

Ob 15.48 je v naselju Spodnja Polskava, občina Slovenska Bistrica, gorela živa meja. Domači so požar omejili do prihoda gasilcev PGD Spodnja Polskava, ki so nato požar dokončno pogasili ter preventivno pregledali požarišče in okolico.

Ob 16.33 je v naselju Rače, občina Rače – Fram, gorelo v zbiralnici komunalnih odpadkov. Požar, ki je zajel okoli pet kubičnih metrov smeti, so pogasili gasilci PGD Rače.

Izpostava Novo mesto

Ob 17.09 je blizu naselja Hudo, občina Novo mesto, na več mestih gorela suha trava in podrast. Požar na površini okoli 400 kvadratnih metrov so pogasili gasilci GRC Novo mesto in PGD Kamence.

Izpostava Postojna

Ob 4.40 je v Ulici 4. maja v Cerknici gorel papir na mlekomatu. Gasilci PGD Cerknica so s termovizijsko kamero pregledali mlekomat, manjši požar je sam ugasnil pred njihovim prihodom.

Izpostava Ptuj

Ob 0.05 so v Skorbi, občina Hajdina, zagorele ciprese. Požar so pogasili domačini, gasilci PGD Hajdoše pa so pregledali požarišče.

Ob 0.08 so v Zabovcih, občina Markovci, zagorele ciprese. Gasilci PGD Zabovci so pogasili požar v dolžini petih metrov.

Ob 0.10 je v Sestržah, občina Majšperk, zagorel gozd. Gasilci PGD Medvedce so pogasili požar na površini okoli 150 kvadratnih metrov.

Ob 0.15 so v Muretincih, občina Gorišnica, zagorele ciprese. Ogenj je ogrožal stanovanjsko hišo. Gasilci PGD Muretinci so pogasili požar na dolžini desetih metrov.

Ob 0.21 so v Ivanjkovcih, občina Ormož, zagorele ciprese. Gasilci PGD Ivanjkovci so požar pogasili.

Ob 0.40 je na Zgornji Hajdini, občina Hajdina, zagorela podrast. Gasilci PGD Hajdina so pogasili požar na površini okoli 15 kvadratnih metrov pogasili.

 

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih

Izpostava Ljubljana

Ob 1.55 so v naselju Smrjene v občini Škofljica gasilci PGD Pijava Gorica pogasili dva goreča komunalna zabojnika za papir, ki ju je ogenj v celoti uničil.

Ob 2.29 so v Ledarski ulici v Ljubljani pod nadstreškom v bližini stanovanjskega bloka goreli trije komunalni zabojniki. Gasilci PGD Zgornja Šiška in GB Ljubljana so požar pogasili ter ohladili in pregledali nadstrešek. Komunalni zabojniki so uničeni.

Ob 20.10 so na železniški postaji Duplica, občina Kamnik, gasilci PGD Kamnik in Duplica pogasili manjši goreč koš za smeti. Na kraju je bila prisotna tudi policija.

Izpostava Nova Gorica

Ob 3.48 so v Žigonih, občina Renče - Vogrsko, zagoreli komunalni zabojniki. Gasilci PGD Renče - Vogrsko so požar pogasili.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 5.00 je v Ronkovi ulici v Slovenj Gradcu zagorela vsebina komunalnega zabojnika za odpadke. Požar so pogasili gasilci PGD Slovenj Gradec.

 

Tehnična in druga pomoč

Izpostava Brežice

0.26 so v Ločah, občina Brežice, gasilci PGD Loče nudili pomoč reševalcem NMP Brežice pri prenosu obolele osebe iz stanovanja do reševalnega vozila.

Izpostava Celje

Ob 11.27 se je v naselju Zgornja Rečica v občini Laško na vozišče podrlo drevo. Gasilci PGD Rečica so razžagali in odstranili podrto drevo z vozišča.

Izpostava Koper

Ob 0.30 so gasilci JZ GB Koper ponovno intervenirali v Resslovi ulici v Kopru, kjer so predhodno pogasili požar na balkonu večstanovanjske stavbe. Z PVC folijo so začasno sanirali odprtino razbitega okna.

Ob 15.44 je v Kocjančičih v Svetem Antonu, občini Koper, osebno vozilo zapeljalo čez previs. Gasilci JZ GB Koper so vozilo z vitlom izvlekli nazaj na vozišče.

Izpostava Kranj

Ob 10.00 so v naselju Žabnica, občina Kranj, gasilci GARS Kranj ob prisotnosti policistov PU Kranj s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja in tako reševalcem NMP Kranj omogočili dostop do obolele osebe.

Ob 16.00 se je v naselju Goreljek, občina Bohinj, v osebno vozilo zaklenil otrok. Gasilci PGD Bled so s tehničnim posegom, v prisotnosti lastnika avtomobila in staršev odprli vozilo in rešili otroka.

Izpostava Maribor

Ob 12.45 je v naselju Stranske Makole, občina Makole, drevo padlo na garažo ter poškodovalo del ostrešja in kritine. Drevo so odstranili gasilci PGD Makole.

Izpostava Murska Sobota

Ob 20.24 so v Cvetkovi ulici v Murski Soboti v večstanovanjskem objektu gasilci PGD Murska Sobota s tehničnim posegom iz okvarjenega dvigala rešili osebo.

 

Napoved za naslednje dni

Vremenska napoved za naslednje dni je dostopna na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/fproduct/

Napoved za naslednje dni

Vremenska napoved za naslednje dni je dostopna na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/fproduct/