Skoči do osrednje vsebine

Dnevni informativni bilten Centra za obveščanje Republike Slovenije

Pomembnejši dogodki s področja sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dne 4. januarja 2023.

Močan veter

 

Izpostava Celje

 

Ob 12.37 je sunek vetra odkril streho stanovanjske hiše v naselju Dol pri Laškem v občini Laško. Gasilci PGD Rimske Toplice so s folijo prekrili streho objekta.

 

Nesreče pri športnih, rekreativnih in drugih aktivnostih

 

Izpostava Ljubljana

 

Ob 12.32 si je pohodnik pri sestopu s Šmarne gore, občina Ljubljana, poškodoval gleženj. Gorski reševalci GRS Ljubljana, gasilci PGD Tacen in GB Ljubljana so poškodovancu imobilizirali nogo, nato so ga gasilci PGD Tacen s terenskim vozilom prepeljali do ceste, kjer so ga prevzeli reševalci NMP Ljubljana.

 

Delovne in rudniške nesreče

 

Izpostava Celje

 

Ob 11.29 se je na Prihovi v občini Nazarje občan poškodoval pri delu v gozdu. Gasilci PGD Nazarje so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč poškodovanemu do prihoda reševalcev NMP Mozirje ter ga nato prenesli do reševalnega vozila, s katerim je bil prepeljan SB Celje.

 

Nesreče v cestnem prometu

 

Izpostava Celje

 

Ob 15.27 so na cesti v naselju Strmca v občini Laško trčila tri osebna vozila. Gasilci PGE Celje in PGD Laško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje ter sanirali cestišče. Poškodovanih oseb ni bilo.

 

Izpostava Ljubljana

 

Ob 20.11 je na štajerski avtocesti na izvozu Šentjakob, občina Ljubljana, v smeri Celja osebno vozilo zapeljalo s cestišča ter se zaletelo v brežino in drog javne razsvetljave. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine in očistili cestišče. Lažje poškodovanega voznika so reševalci NMP Ljubljana oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

 

Izpostava Murska Sobota

 

Ob 14.10 sta v Panonski ulici v Beltincih trčili osebni vozili. Gasilci PGD Murska Sobota so zavarovali kraj dogodka, sanirali mesto nesreče ter nudili pomoč poškodovanima osebama.

 

Ob 21.42 je na relaciji Vučja Vas - Bučečovci, občina Križevci, osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Gasilci PGD Ljutomer so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in nudili pomoč avto vleki. Za poškodovano osebo so poskrbeli reševalci NMP Ljutomer.

 

Izpostava Nova Gorica

 

Ob 6.43 se je na cesti Dobravlje–Male Žablje v občini Ajdovščina pri padcu poškodoval motorist. Posredovali so gasilci GRC Ajdovščina, reševalci NMP Ajdovščina in policisti. Ob prihodu na kraj dogodka ponesrečenca več ni bilo. Dogodek preiskuje policija.

 

Ob 17.53 je na regionalni cesti med naseljem Sovodenj in Cerknim v občini Cerkno, osebno vozilo trčilo v brežino in obstalo v obcestnem jarku. Gasilci PGD Cerkno so izvlekli vozilo na cestišče, pomagali vlečni službi pri nalaganju vozila in počistili cestišče.

 

Požari v objektih

 

Izpostava Celje

 

Ob 14.15 so na Ulici ob potoku v Ločah, občina Slovenske Konjice, zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Loče so varovali dimnik do izgoretja saj, pregledali objekt in ostrešje.

 

Izpostava Maribor

 

Ob 1.19 je v Zgornji Kungoti zagorelo v stanovanjski hiši. Gasilci PGD Zgornja Kungota in PGD Spodnja Kungota so omejili in pogasili požar v dveh prostorih ter prezračili in pregledali objekt.

 

Izpostava Ptuj

 

Ob 17.09 je v naselju Gradišča, občina Cirkulane, v stanovanjski hiši zagorel sušilni stroj. Požar, ki je poškodoval okoli 100 kvadratnih metrov bivalne površine, so pogasili gasilci PGD Cirkulane in Bukovci.

 

Izpostava Slovenj Gradec

 

Ob 20.34 je na Goriškem vrhu v občini Dravograd začelo tleti v ostrešju stanovanjske hiše. Gasilci PGD Dravograd so odkrili okoli dva kvadratna metra strehe ter tlenje pogasili.

 

Požari na prometnih sredstvih

 

Izpostava Koper

 

Ob 11.51 je na Polju v Izoli zagorelo v predelu motorja osebnega vozila. Lastnik je sam pogasil požar. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka in opravili strokovni pregled vozila.

 

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih

 

Izpostava Ljubljana

 

Ob 14.00 je v Polju v Ljubljani zagorela vsebina komunalnega zabojnika. Požar so pogasili mimoidoči, gasilci GB Ljubljana pa so s termovizijsko kamero pregledali okolico.

 

Nesreče z nevarnimi snovmi

 

Izpostava Celje

 

Ob 10.59 so v Začretu, občina Celje, občani opazili, da je potok Ložnica povsem rdeče barve. Gasilci PGE Celje so skupaj s policisti pregledali območje ter izmerili pH vrednosti vode, a izvora onesnaženja niso odkrili. Na kraju dogodka so bili predstavniki Ribiške družine Voglajna, o dogodku je bil obveščen tudi dežurni VGP Drava Ptuj.

 

Izpostava Ljubljana

 

Ob 13.50 je za Bežigradom v Ljubljani iz osebnega vozila iztekalo gorivo. Mimoidoči so zaustavili iztekanje, gasilci GB Ljubljana pa so posuli izteklo gorivo.

 

Izpostava Slovenj Gradec

 

Ob 10.08 so v ulici Ob Meži v Mežici gasilci PGD Mežica na parkirišču podjetja Cablex sanirali manjši oljni madež.

 

Najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev

 

Izpostava Nova Gorica

 

Ob 14.38 so pri detekciji terena pri Hudem Logu, občina Miren – Kostanjevica, pripadniki Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske in Gorenjske ter Ljubljanske regije odstranili in do uničenja na varno shranili 36 kosov neeksplodiranih ubojnih sredstev v skupni teži 61,635 kg italijanske, nemške in avstro-ogrske izdelave iz obdobja 1. svetovne vojne.

 

Tehnična in druga pomoč

 

Izpostava Ljubljana

 

Ob 11.44 so v Ziherlovi ulici v Ljubljani gasilci GB Ljubljana nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu obolele osebe iz sedmega nadstropja do reševalnega vozila.

 

Izpostava Maribor

 

Ob 5.35 so v naselju Zgornja Ložnica, občina Slovenska Bistrica, gasilci PGD Zgornja Bistrica odprli vrata stanovanjske hiše in nudili onemogli osebi pomoč do prihoda reševalcev NMP Slovenska Bistrica.

 

Izpostava Nova Gorica

 

Ob 17.19 so v Solkanu v občini Nova Gorica, gasilci JZGRD GE Nova Gorica nudili pomoč ostareli poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Nova Gorica.

 

Izpostava Slovenj Gradec

 

Ob 14.02 so na letališču Slovenj Gradec gasilci PGD Golavabuka zavarovali kraj pristanka helikopterja SV ter reševalcem NMP nudili pomoč pri prenosu obolele osebe iz reševalnega vozila do helikopterja.

 

Izpostava Trbovlje

 

Ob 9.48 so v Ulici talcev v Zagorju ob Savi gasilci PGD Zagorje mesto ob prisotnosti policistov s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, v katerem je bila onemogla občanka. Oskrbeli so jo reševalci NMP Trbovlje in jo prepeljali na nadaljnje zdravljenje.

Napoved za naslednje dni

 

Vremenska napoved za naslednje dni je dostopna na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

 

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/fproduct/

Snežne razmere in nevarnost plazov

 

Razmere v gorah so dostopne na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

 

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/bulletin/mountain/avalanche/