Skoči do osrednje vsebine

Programski svet o izhodiščih za 61. sejem AGRA 2023

Ministrica Irena Šinko se je udeležila prve seje Programskega sveta Mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA. Člani sveta, ki mu predseduje ministrica, so razpravljali o vsebinskih izhodiščih letošnjega sejma, ki bo potekal od 26. - 31. avgusta.
Ministrica in predsednik uprave sedita za mizo in se pogovarjata.

Ministrica Irena Šinko in predsednik uprave Pomurskega Sejma Janez Erjavec. | Avtor: Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

1 / 3

Mednarodni kmetijsko živilski sejem je že desetletja eden najpomembnejših dogodkov s področja kmetijstva, živilske industrije in gozdarstva v tem delu Evrope. Pod sloganom sejma AGRA Tradicionalno svež bo v letošnjem letu obiskovalcem znova na voljo večdnevno dogajanje v Gornji Radgoni, v okviru katerih bodo potekali številni dogodki, srečanja, razstave, ocenjevanja, tekmovanja, izobraževanja, predstavitve, kulinarične ponudbe in druge komercialne ter institcionalne aktivnosti.

Letošnji vsebinski poudarki sejma bodo usmerjeni v aktualne in druge najpomembnejše vsebine, med katerimi so Mladi v kmetijstvu, Mednarodno leto prosa, Inovacije in digitalizacija, Kmetijstvo v prihodnosti, Podnebne spremembe in vodni viri, Hrana iz lokalnega okolja, Ekološko kmetijstvo, Prehranska varnost, Krepitev podeželskih območij, Biotska raznovrstnost, Gozd in les naše bogastvo ter Prehranska in energetska samooskrba.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano tudi v okviru letošnjega sejma načrtuje aktivno vlogo in aktivnosti z mednarodnega in domačega področja. Med drugim bo organizirana mednarodna konferenca, več vsebinsko aktualnih okroglih miz in strokovnih posvetov, drugih predstavitev vsebinskih področij MKGP, ukrepov in delavnic. Ministrstvo se bo tudi predstavilo z razstavnim prostorom, na katerem bo obiskovalcem na voljo predstavitev aktualnih vsebin, informacije z delovnih področij na informacijski točki ter druge promocijske aktivnosti.

Programski svet AGRA, ki ga vodi ministrica, sestavljajo člani številnih institucij, nevladnih organizacij, ministrstev, izobraževalnih ustanov, zbornic in drugih predstavnikov, ki podajajo mnenja in usmeritve za vsebinski in programski del sejma.