Skoči do osrednje vsebine

Minister se je srečal z direktorico Inštituta 8. marec

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar z najožjimi sodelavkami se je v prostorih ministrstva srečal z direktorico Inštituta 8. marec Niko Kovač in sodelavkami inštituta. Simbolično so se sestali prav na mednarodni praznik žensk, 8. marec, ki je tudi v nazivu inštituta.
Direktorica Inštituta 8. marec Nika Kovač in minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar stojita pred slovensko in evropsko zastavo. Se rokujeta, minister ji predaja rdečo vrtnico.

Direktorica Inštituta 8. marec Nika Kovač in minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar | Avtor: Ministrstvo za notranje zadeve

Kot je na srečanju povedal minister Boštjan Poklukar, »ni dovolj samo govoriti o spoštovanju človekovih pravic in temeljnih svoboščin. Ključno je, da s svojimi dejanji to uresničujemo tudi v praksi. V prvi vrsti je to dolžnost politike.« Poudaril je pomembno vlogo civilne družbe in nevladnih organizacij pri nadaljnjem razvoju demokracije. Dialog z nevladnimi organizacijami in sistematično vključevanje civilne družbe v procese odločanja sta tudi vladna zaveza. »S ponosom lahko rečem, da mi je v čast delati v vladi dr. Roberta Goloba, ki s konstruktivnim dialogom krepi civilno družbo in s partnerskim odnosom z nevladnimi organizacijami sooblikuje demokratičen razvoj naše družbe,« je dejal.

Direktorica Inštituta 8. marec Nika Kovač je na srečanju izpostavila dve temi, in sicer spolne zlorabe in sovražni govor. Pri obeh želijo tvorno sodelovanje ministrstva, še zlasti pri ozaveščanju in morebitnih spremembah zakonodaje. Minister je podprl ta prizadevanja.

Civilna družba in nevladne organizacije so naš cenjeni partner, dobrodošel in zaželen sogovornik. Minister namreč zagovarja transparentnost delovanja ministrstva. Zato je ob tej priložnosti pozval vse organizacije, naj bdijo nad našim delovanjem, naj se odkrito pogovarjajo z nami in opozarjajo tudi na morebitne napake.

Srečanje vodstva ministrstva s predstavnicami Inštituta 8. marec. Sedijo za mizo nasproti, prijetno vzdušje. Na mizi sok in voda, v ozadju okna.

Srečanje vodstva ministrstva s predstavnicami Inštituta 8. marec | Avtor: Ministrstvo za notranje zadeve

1 / 2