Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar Trbič se je srečal z načelniki in načelnicami upravnih enot Gorenjske

Ministrstvo za javno upravo nadaljuje redna regijska delovna srečanja z načelnicami in načelniki upravnih enot (UE). Namen srečanj je pogovor o odprtih zadevah, s katerimi se soočajo posamezne UE neposredno v lokalnih okoljih ter dodatna vzpodbuda k skupnemu sodelovanju in izmenjavi dobrih praks.
Skupinska fotografija načelnikov upravnih enot Gorenjske in predstavnikov ministrstva

Na srečanju so zbrani poudarili pomembnost sodelovanja | Avtor: Ministrstvo za javno upravo

Državni sekretar Jure Trbič se je danes s sodelavcema sestal s sedmimi načelniki in načelnicami upravnih enot Gorenjske – Radovljice, Kranja, Tržiča, Jesenic, Škofje Loke, Domžal in Kamnika.

Načelnice in načelniki upravnih enot Gorenjske so državnemu sekretarju na srečanju predstavili dosedanje delo, dobre prakse sodelovanja z lokalno skupnostjo ter opozorili na posamezne težave, s katerimi se srečujejo pri vsakdanjem delu. Izpostavili so predvsem kadrovsko problematiko ter razkorak generacijske strukture med zaposlenimi. Državni sekretar je prisluhnil tudi njihovemu opozorilu glede množičnega delovnega pripada zadev na področju tujcev, vsi skupaj pa so zaključili, da bodo tudi te zadeve na podlagi kolegialnosti drugih upravnih enot, katerim so bile zadeve predodeljene, urejene v najkrajšem možnem času.

Na srečanju so načelnice in načelniki izpostavili tudi kakovost in strokovnost dela svojih zaposlenih ter učinkovito timsko delo znotraj posameznih enot. Prijetna delovna klima, spoštljivi odnosi med zaposlenimi ter vzajemno sodelovanje, na kar vodstva upravnih enot Gorenjske dajejo še posebno težo, se odražajo tudi v kakovostnih upravnih storitvah za prebivalce in gospodarstvo.

Na srečanju so razpravljali tudi o aktualni reorganizaciji upravnih enot. Državni sekretar Trbič je na vprašanja načelnikov in načelnic podal jasne odgovore ter ob tem poudaril pomembnost sodelovanja in zagotavljanja povratnih informacij neposredno s terena. Zbrani so izpostavili, da predvideno reorganizacijo upravnih enot, tako vodstva kot tudi zaposleni na upravnih enotah razumejo v luči poenotenja kakovosti storitev javne uprave, ter kot izboljšanje položaja zaposlenih na upravnih enotah, nikakor pa ne kot očitano morebitno zapiranje ali onemogočanje dostopnosti upravnih storitev (kar je ministrstvo v teh dneh tudi podrobno pojasnilo in zanikalo).

Zbrani so na koncu srečanja potrdili dobro sodelovanje in odprto komunikacijo upravnih enot in Ministrstva za javno upravo.