Skoči do osrednje vsebine

Minister Maljevac otvoril novo stanovanjsko naselje DN10 v Celju

Solidarnostni minister Simon Maljevac je kot slavnostni govornik sodeloval na slovesnosti ob otvoritvi nove stanovanjske soseske Dečkovo naselje – DN10 in poimenovanju Singenske ulice v Celju.
Minister Maljevac med intervjuvanjem

Minister Maljevac na slavnostni otvoritvi nove soseske v Celju | Avtor: Ministrstvo za solidarno prihodnost

V novi stanovanjski soseski je ob zaključku del na voljo 142 stanovanj za mlade družine, upravičence do oskrbovanih stanovanj, neprofitnih najemnih stanovanj, stanovanj za gibalno ovirane posameznike ter posameznike z okvaro vida in sluha. V neposredni bližini so za stanovalce zgradili garažno hišo.

Poimenovanje Singenske ulice pa je celjska lokalna skupnost izpeljala v počastitev dobrega sodelovanja s pobratenim nemškim mestom Singen.

Novo naselje so slavnostno otvorili minister Simon Maljevac, župan Mestne občine Celje Matija Kovač, podžupanja občine Singen Ute Seifrid in direktor družbe Nepremičnine Celje, Primož Brvar.

Slavnostna otvoritev naselja na Singenski ulici v Celju | Avtor: Ministrstvo za solidarno prihodnost

Ulico in blokovsko naselje so poleg Simona Maljevca slavnostno otvorili tudi župan Mestne občine Celje Matija Kovač, podžupanja občine Singen Ute Seifrid in Primož Brvar, direktor družbe Nepremičnine Celje.

 V svojem govoru je minister Maljevac pozdravil solidarnostno dimenzijo javne stanovanjske politike in pojasnil, da ekipa na ministrstvu pripravlja ključne ukrepe za pospešitev in okrepitev gradnje javne mreže neprofitnih stanovanj. Pozdravil je tudi čezmejno sodelovanje pobratenih mest. Navzočim je pojasnil, da bo v sklopu regijskih obiskov pri regionalnih stanovanjskih organizacijah in predstavnikih lokalnih skupnosti v naslednjih tednih znova obiskal Celje in iskal načine, kako okrepiti javno stanovanjsko politiko v knežjem mestu.