Skoči do osrednje vsebine

Člani delovne skupine za živali sprejeli predstavnice društva AniMa in zavoda PET

Člani in članice delovne skupine za zaščito živali, ki jo vodi državna sekretarka za vzpostavitev dialoga s civilno družbo in koordinacijo državljanskih pobud v kabinetu premiera Maksimiljana Polak, aktivno nadaljujejo z delom.

Srečali so se s predstavniki nevladnih organizacij s področja varstva živali, tokrat
z Mojco Gričar in Cirilo Toplak iz Društva za dobrobit živali AniMa, Moniko Rijavec in Valentino Horvat Kokalj iz Zavoda PET, Evo Knez iz Društva za zaščito konj, Jadranko Juras, predstavnico društva za zaščito in pomoč živalim v stiski Lajka in Tino Gaber, zagovornico pravic in dobrobiti živali.

Društvo za dobrobit živali AniMa že več let deluje na področju zaščite in izboljšanja bivalnih razmer živali. Člani se združujejo z namenom zaščite vseh vrst živali, konkretneje zaščite njihovega življenja, zdravja in dobrega počutja ter ozaveščanja o odgovornem odnosu človeka do živali. Pri svojem delu se soočajo s številnimi izzivi, s katerimi so seznanili članice in člane delovne skupine.

Zavod PET izvaja posredovanje s pomočjo psov: terapije, aktivnosti, izobraževanja in branje. V sodelovanju s tremi drugimi nevladnimi organizacijami so pripravili Izvirni slovenski standard SIST 1192 za terapevtske pse, ki je podlaga za zakonsko ureditev tega področja. Standard so med drugim pomagali oblikovati v društvu Tačke pomagačke, katerih predstavniki so se že srečali s člani delovne skupine za zaščito živali.