Skoči do osrednje vsebine

Objavljen vprašalnik o potrebnih temah izobraževanj kmetov in svetovalcev

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) je objavilo vprašalnik o želenih vsebinah izobraževanj v okviru intervencije Strateškega načrta SKP Investicijskega razvojnega projekta (IRP): Izmenjava znanja in prenos informacij kmetovalcem in lastnikom gozdov ter usposabljanje svetovalcev. Z vprašalnikom želimo na MKGP pridobiti najbolj potrebne teme izobraževanja, za katere kmetje, gozdarji in kmetijski svetovalci menijo, da bi jim najbolj koristila.

V novem programskem obdobju skupne kmetijske politike bo prenos znanja in informacij ključnega pomena. Znanje v kmetijski in gozdarski panogi je potrebno poglobiti, zato ministrstvo vse kmete, gozdarje in kmetijske svetovalce vabi, da predlagajo podrobnejše teme s področja kmetijstva in gozdarstva, za katere menite, da jih kmetje oziroma uporabniki gozdov pri svojem delu najbolj potrebujete.

Poleg predlaganih tem izobraževanja v vprašalniku predlagamo, da odgovorite tudi na nekaj kratkih vprašanj, ki se nanašajo na samo izvedbo prenosa znanj in na tak način pomagate pri izvedbi in organizaciji prihodnjih usposabljanj.

Vprašalnik bo na voljo za izpolnjevanje do konca julija 2023.