Skoči do osrednje vsebine

Dan za Savinjo

V petek, 26. maja 2023, je potekal dogodek Dan za Savinjo, posvečen reki Savinji, ohranjanju narave, varstvu okolja in naravnih dobrin.

Dogodek, ki je potekal v organizaciji Zavoda RS za varstvo narave, je obsegal 18 tematskih točk – delavnic, ki so bile razporejene na desni brežini Savinje med Podvinskim jezom in ribniki Preserje pri Domu RD Šempeter. Z delavnicami v naravi, vodenimi sprehodi in interpretacijo, smo posredovali znanje osnovnošolskim učencem, jih ozaveščali o pomenu ohranjanja narave, okolja in trajnostnega razvoja ter urejanju voda. Delavnic so se udeležili učenci OŠ Braslovče, OŠ Polzela in OŠ Mozirje (druga in tretja triada, skupaj cca 330 učencev).

Na eni izmed točk smo področje upravljanja z vodami predstavljali zaposleni na Direkciji RS za vode (sektor območja Savinje in projekt LIFE-IP) ter koncesionar Nivo Eko d.o.o. Učencem smo predstavili področja dela Direkcije RS za vode ter njene naloge, značilnosti Savinje, rekonstrukcijo Podvinskega jezu, ribjo stezo ter uporabo sodobne tehnologije (dronov) pri načrtovanju in izvedbi posegov na vodotokih.

1 / 3