Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade dr. Robert Golob: Trajnost železnici daje novo prihodnost

Predsednik vlade dr. Robert Golob se je danes udeležil podpisa pogodbe za 20 novih potniških vlakov in otvoritve prenovljene železniške postaje v Grosupljem.

Poudaril je, da je današnji dan pomemben tako zaradi podpisa pogodbe o nakupu novih vozil kot tudi simboličnega odprtja prenovljene železniške postaje v Grosupljem. "Na ta način smo želeli pokazati, da investiramo na obeh koncih - investiramo v infrastrukturo in znatno povečujemo sredstva. Če smo v lanskem letu investirali 300 milijonov, bomo v letošnjem investirali 470 milijonov."

Izpostavil je tudi pomen tovornega železniškega prometa za razbremenitev cest. "Država mora pri tem odigrati svojo vlogo pri infrastrukturi. Slovenske železnice kot glavni operater pa svojo tudi na inovativen in poslovno dejaven način," je povedal premier dr. Golob in dodal, da vlak ni samo prevozno sredstvo zadnjih 100 let, ampak tudi prevozno sredstvo prihodnosti: "Trajnost je tisto, kar železnici daje novo prihodnost. Zaradi podnebnih sprememb, ki prihajajo, moramo povečati pomen železnic. Želim, da vodstvo železnic to v celoti prepozna, izkoristi priložnost in se prične tudi z vidika trajnosti ustrezno obnašati in iskati poslovne priložnosti," je zaključil predsednik vlade.