Skoči do osrednje vsebine

Dnevni informativni bilten Centra za obveščanje Republike Slovenije

Pomembnejši dogodki s področja sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dne 14. junija 2023

Nesreče pri športnih, rekreativnih in drugih aktivnostih

Izpostava Ljubljana

Ob 17.13 si v naselju Kal, občina Ivančna Gorica, občan poškodoval nogo. Gasilci PGD Ambrus so nudili pomoč reševalcem pri prenosu poškodovanca do reševalnega vozila.

 

Nesreče v cestnem prometu

Izpostava Celje

Ob 10.16 sta v naselju Bele Vode, občina Šoštanj, čelno trčili osebni vozili. Gasilci PGE Velenje in PGD Velenje so odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite motorne tekočine in nudili pomoč ponesrečencema do prihoda reševalcev NMP, ki so ju prepeljali v SB Celje in Slovenj Gradec.

Ob 14.27 sta v naselju Hotemež v občini Radeče trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje in PGD Sevnica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite motorne tekočine in nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP.

Ob 15.14 sta na Teharjah, občina Celje, trčili osebni vozili, pri čemer je eno zapeljalo v jarek. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nevtralizirali razlite motorne tekočine.

Izpostava Kranj

Ob 11.05 je na poti na Osojnico na Bledu na makadamski cesti nasedlo osebno vozilo. Gasilci PGD Bled so vozilo izvlekli nazaj na cestišče in odklopili akumulator.

Ob 14.37 se je proti planini Zavratnik, občina Jezersko, osebno vozilo prevrnilo na streho. Gasilci GARS Kranj zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in vozilo postavili nazaj na kolesa. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Izpostava Ljubljana

Ob 9.14 se je na cesti Duplica–Kamnik na Perovem, občina Kamnik, osebno vozilo prevrnilo na bok. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nudili pomoč poškodovani osebi. Reševalci NMP Kamnik so poškodovano osebo prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 11.51 sta na Štajerski cesti v Ljubljani trčila tovorno in osebno vozilo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na osebnem vozilu in nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP, ki so osebo prepeljali v UKC Ljubljana.

Izpostava Maribor

Ob 8.10 je v naselju Zgornje Hlapje, občina Pesnica, voznik z osebnim vozilom zapeljal s ceste v potok. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili osebo, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in vozilo dvignili nazaj na cestišče. Reševalci NMP Maribor so eno osebo prepeljali v UKC Maribor.

Izpostava Nova Gorica

Ob 12.01 sta v Solkanu v občini Nova Gorica trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so nudili pomoč reševalcem NMP Nova Gorica, zavarovali kraj dogodka in nevtralizirali razlite tekočine na cestišču. Reševalci NMP so poškodovanega motorista prepeljali v šempetrsko bolnišnico.

Izpostava Novo mesto

Ob 19.39 se je na Straški cesti v Novem mestu pri padcu z motorjem poškodoval motorist. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem NMP Novo mesto pri prenosu poškodovane osebe do vozila.

Izpostava Postojna

Ob 18.04 se je na Partizanski cesti v Sežani pri padcu poškodoval motorist. Gasilci ZGRS Sežana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, očistili vozišče in nudili pomoč reševalcem NMP Sežana pri oskrbi poškodovane osebe. Poškodovano osebo so prepeljali v SB Izola.

 

Požari v objektih

Izpostava Celje

Ob 20.09 je na Savinjski cesti v Nazarjah zagorela elektro inštalacija v industrijskem objektu. Delavci so požar pogasili pred prihodom gasilcev PGD Nazarje, ki so nato zavarovali kraj dogodka, požarišče in okolico pregledali s termovizijsko kamero ter zaposlene umaknili na zbirno mesto.

Izpostava Ljubljana

Ob 12.23 so na Tržaški cesti na Vrhniki v zapuščenem objektu gorele smeti. Gasilci PGD Vrhnika so požar pogasili.

Ob 15.15 je na Hladilniški poti v Ljubljani v podjetju pri izvajanju vročih del zagorelo v jašku dvigala. Požar so pogasili vzdrževalci, dokončno pa so ga pogasili gasilci GB Ljubljana.

 

Požari na prometnih sredstvih

Izpostava Celje

Ob 12.20 je na Kidričevi ulici v Celju na železniški tovorni postaji prišlo do samovžiga premoga na vagonu. Gasilci PGE Celje in PGD Teharje so zavarovali kraj dogodka in pogasili požar.

Izpostava Koper

Ob 19.57 so na plaži pod Belvederjem v Izoli gasilci JZ GB Koper odstranili zunanjo steno prevoznega sredstva za pripravo hrano, ki je tlela in jo pogasili.

Izpostava Maribor

Ob 0.01 je na Jadranski cesti v Mariboru zagorelo pod osebnim vozilom. Gorela je snov podobna olju na površini 10 kvadratnih centimetrov. Gasilci JZ GB Maribor so odklopili akumulator na vozilu. Ob njihovem prihodu ni več gorelo, zato gašenje ni bilo potrebno.

 

Nesreče z nevarnimi snovmi

Izpostava Celje

Ob 12.59 so na Partizanski cesti v Velenju gasilci PGE Velenje nevtralizirali okoli dva kvadratna metra razlitega hidravličnega olja.

Izpostava Maribor

Ob 16.35 je v naselju Devina v Slovenski Bistrici iz traktorja po cestišču iztekalo gorivo. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so nevtralizirali razlite motorne tekočine v dolžini okoli 100 metrov.

Izpostava Postojna

Ob 16.20 je na hitri cesti med Razdrtim in Vipavo, občina Postojna, iz rezervoarja tovornega vozila iztekalo gorivo. Gasilci PGD Postojna so prečrpali ostanek goriva v rezervno posodo.

 

Najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev

Izpostava Nova Gorica

Ob 18.01 so ob Strmi poti v naselju Pristava, občina Nova Gorica, pri delu na vrtu občani našli NUS. Pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije sta odstranila in do uničenja uskladiščila na varno najden topovski vžigalnik kalibra 75 milimetrov, mase 0,5 kilogramov, avstrijskega izvora iz 1. svetovne vojne.

 

Tehnična in druga pomoč

Izpostava Murska Sobota

Ob 9.23 so v naselju Renkovci, občina Turnišče, gasilci IGE Lendava s tehničnim posegom rešili osebo iz traktorja in jo predali v oskrbo reševalcem NMP.

Izpostava Nova Gorica

Ob 6.41 je na Bevkovem trgu v Novi Gorici počila vodovodna cev v gostinskem lokalu. Gasilca JZ GRD GE Nova Gorica sta zaprla vodovodni ventil in preprečila nadaljnje iztekanje vode.

Ob 7.07 so na lokalni cesti Morsko–Kanalski vrh v občini Kanal tri drevesa ovirala promet. Odstranili so jih gasilci PGD Kanal.

Ob 17.31 so v Mučeniški ulici v Kobaridu gasilci PGD Kobarid iz kleti stanovanjske hiše izčrpali okoli 200 litrov meteorne vode.

Izpostava Ljubljana

Ob 17.04 je v naselju Tlake, občina Grosuplje, občanu na roko padla kosilnica. Gasilci PGD Šmarje - Sap so nudili prvo pomoč poškodovancu do prihoda reševalcev NMP Ljubljana.

Izpostava Maribor

Ob 17.12 so na Lackovi cesti v Mariboru gasilci JZ GB Maribor odstranili drevo, ki je padlo na osebno vozilo.

Izpostava Celje

Ob 20.06 so na Goriški cesti v Velenju gasilci PGE Velenje s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja in nudili prvo pomoč oboleli osebi do prihoda reševalcev NMP. Reševalci so obolelo osebo nato dokončno oskrbeli in prepeljali v bolnišnico Topolšica.

Izpostava Koper

Ob 20.44 je v naselju Hrvatini, občini Koper, oseba padla z električnim skirojem. Gasilci JZ GB Koper in PGD Hrvatini so nudili pomoč pri oskrbi poškodovane osebe reševalcem NMP.

Napoved za naslednje dni

Vremenska napoved za naslednje dni je dostopna na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/fproduct/