Skoči do osrednje vsebine

Alpska konvencija razpisuje fotografski natečaj 2023 »S kmetije na menije«

Ljubezen gre skozi želodec – pomen alpske kulinarike pa najlažje prikažemo s fotografijami. S to mislijo se je slovensko predsedstvo Alpski konvenciji odločilo posvetiti fotografski natečaj Alpske konvencije 2023 alpski prehrani, njeni proizvodnji ter kulinarični dediščini.
Fotografski natečaj Alpske konvencije

Fotografski natečaj Alpske konvencije

Z vsakoletnim fotografskim natečajem želimo pokazati Alpe z različnih vidikov: njihovo bogato kulturo in dediščino, njihovo spektakularno naravo, njihovo veličastno biotsko raznovrstnost in ekosisteme ter njihovo živahno življenje. Širom Alp, od najvišjih planot to najnižjih dolin, je tudi hrana sestavni del alpskih tradicij in kulturne dediščine. 

Vabimo vas, da delite svojo naklonjenost alpski kulinarični dediščini, s tem pa nam pomagate ustvariti koledar za leto 2024

Fotografski natečaj poteka od junija do septembra. Fotografski natečaj bo odprt do 18. septembra 2023

Trinajst najboljših fotografij bo vključenih v koledar Alpske konvencije za leto 2024, njihovi avtorji pa bodo prejeli darila Alpske konvencije.

Izmed najboljših trinajstih fotografij bo Stalni sekretariat Alpske konvencije izbral tri najboljše edinstvene fotografije in jih nagradil z denarnimi nagradami.

Pogoji sodelovanja so navedeni na spletni strani Alpske konvencije.