Skoči do osrednje vsebine

Obisk ministra Luke Mesca pri nevladni organizaciji SOS telefon ob Mednarodnem dnevu žensk

Danes, 8. marca, ob Mednarodnem dnevu žensk, je minister Luka Mesec obiskal nevladno organizacijo Društvo SOS telefon. Ob tej priložnosti se je minister srečal z zaposlenimi, ki so mu predstavile svoje delo in delile primere s področja, s katerimi se vsakodnevno soočajo.

Z zanimanjem je prisluhnil njihovim izkušnjam in spoznal raznolikost situacij, s katerimi se srečujejo v boju proti nasilju. Kljub temu da Slovenija razpolaga z eno izmed naprednejših zakonodaj na področju preprečevanja nasilja, so poudarili, da se v praksi soočamo z izzivi v spoštovanju teh zakonov. Na žalost ima Slovenija v primerjavi s Poljsko, ki ima bistveno slabšo zakonodajo na tem področju, višjo stopnjo femicida, kar kaže na potrebo po nenehnem izboljševanju naših pristopov in politik za boj proti nasilju.

Minister Mesec je izrazil svojo podporo delu nevladne organizacije SOS telefon ter poudaril zavezanost ministrstva k nadaljnji krepitvi preventivnih in zaščitnih ukrepov ter izboljševanju zakonodaje na tem področju. Boj za pravice žensk moramo razumeti kot našo skupno nalogo in družbeno prioriteto.

Sodelavke SOS telefona skupaj z ministrom Lukom Mescem

Minister Luka Mesec s sodelavkami SOS telefona | Avtor: Matej Zupanc