Skoči do osrednje vsebine

Premier dr. Golob: Vlada je zagotovila sredstva za spremljanje efektivne obremenitve zdravnikov

Predsednik vlade dr. Robert Golob se je danes udeležil srečanja z naslovom Dobre prakse pri spremljanju efektivne obremenitve zdravnikov. Na delovnem srečanju, ki ga je organiziralo Ministrstvo za zdravje, so predstavniki bolnišnic predstavili primere dobrih praks projekta spremljanja efektivne obremenjenosti zdravnikov.
Predsednik vlade pred občinstvom

Predsednik vlade dr. Robert Golob na dogodku "Dobre prakse pri spremljanju efektivne obremenitve zdravnikov" | Avtor: Žan Kolman/KPV

V izjavi za medije po srečanju je premier dr. Golob poudaril, da je bilo v ukrepe za povečanje produktivnosti v zdravstvenem sektorju vloženega veliko truda. "Verjamem, da je to ključ do uspeha. Podatki kažejo, da se je število storitev, tudi v času stavke, v primerjavi z lanskim letom povečalo zaradi ukrepov, ki so bili danes predstavljeni," je dejal premier in dodal, da to dokazuje, da so zdravniki in zdravstveno osebje s srcem pri tem, kar počnejo in nikoli niso pozabili na bolnike.

"Vlada je zagotovila sredstva, da se projekt spremljanja efektivne obremenitve nadaljuje in da bomo lahko prišli do enotnega sistema nagrajevanja tistih zaposlenih v zdravstvu, ki več delajo," je izjavo ob robu dogodka zaključil predsednik vlade dr. Robert Golob.