Skoči do osrednje vsebine

Premier dr. Golob: Novela zakona o zdravstveni dejavnosti v koalicijskem usklajevanju

Predsednik vlade dr. Robert Golob se je danes udeležil slovesnosti ob 95. obletnici delovanja Zdravstvenega doma Murska Sobota, kjer si je ogledal njihove prenovljene prostore.

Premier dr. Golob je v slavnostnem nagovoru izpostavil, da je zdravstvo ena najpomembnejših prioritet vlade. "Verjamemo v javno zdravstvo. Ravno zaradi tega smo danes dali v koalicijsko usklajevanje novelo zakona o zdravstveni dejavnosti, v katerem bomo jasno in dokončno razmejili med javnim in zasebnim zdravstvom," je povedal premier.

Dodal je, da bo na ta način postavljen temelj, s katerim bo prepletanje javnega in zasebnega zdravstva v prihodnje izrazito oteženo. Sprememba bo namenjena krepitvi položaja javnega zdravstva, "da se institucije javnega zdravstva lahko nemoteno posvečajo bolnikom," je povedal predsednik vlade. "Samo zadovoljno osebje lahko bolnikom omogoči ustrezno storitev," je poudaril premier in se zahvalil celotnemu zdravstvenemu osebju za predanost in srčnost, s katero pomagajo bolnikom.

Pred slovesnostjo je premier dr. Golob obiskal tudi Splošno bolnišnico Murska Sobota, kjer se je sestal z vodstvom bolnišnice in si ogledal nov negovalni oddelek. Izgradnja prizidka, v katerem bo v kratkem zaživel negovalni oddelek, predstavlja pomemben mejnik za celotno Pomursko regijo, saj gre za največjo investicijo v regiji v zadnjih 20 letih. Celotna investicija je znašala 9,6 milijona evrov, od tega je delež evropskih sredstev 5,9 milijona evrov, preostanek pa je financiralo Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije. S projektom se bo povečalo število bolniških postelj, bolniške sobe pa bodo opremljene po najnovejših tehničnih in strokovnih smernicah. "Evropska unija je s kohezijskimi, pa tudi ostalimi finančnimi sredstvi, pomemben pospeševalec investicij. Vesel sem, da sem se v Murski Soboti seznanil z investicijami, ki so jih omogočila ravno evropska sredstva," je v nagovoru izpostavil premier dr. Golob.