Skoči do osrednje vsebine

Javni razpis za vzpostavitev, vzdrževanje in upravljanje ter posredovanje opozorilnih obvestil

Objavljen je Javni razpis za financiranje vzpostavitve, vzdrževanja in upravljanja sistema javnega obveščanja in alarmiranja s posredovanjem opozorilnih obvestil (JR PWAS).

Ministrstvo za digitalno preobrazbo je danes v Uradnem listu objavilo Javni razpis za financiranje vzpostavitve, vzdrževanja in upravljanja sistema javnega obveščanja in alarmiranja s posredovanjem opozorilnih obvestil (JR PWAS). 

Upravičenci do financiranja bodo operaterji elektronskih komunikacij, skupaj pa je na voljo slabih 5,2 milijona evrov sredstev. Dodelitev sredstev bo potekala v dveh odpiranjih oziroma do porabe razpoložljivih sredstev. Rok za oddajo vlog za posamezni odpiranji vlog za dodelitev sredstev 1. odpiranje je najkasneje do ponedeljka, 17. 6. 2024, do 12.00 ure, skrajni rok za prejem vlog na predmetni javni razpis pa je do ponedeljka, 22. 7. 2024, do 12.00 ure.

Predmet javnega razpisa je financiranje vzpostavitve, vzdrževanja in upravljanja sistema javnega obveščanja in alarmiranja s posredovanjem opozorilnih obvestil na mobilne telefone ciljne skupine (v nadaljevanju: sistem).  

 

Razdeljen je v naslednja sklopa: 

  • SKLOP 1: Vzpostavitev sistema, 
  • SKLOP 2: Vzdrževanje in upravljanje sistema. 

 

Ciljna skupina za različne vrste alarmiranja za različne stopnje kritičnosti dogodka, kot so določene s predpisi, ki urejajo organizacijo in delovanje sistema opazovanj, so končni uporabniki mobilnih telefonov na ciljnem geografskem območju, ki ga določi Uprava za zaščito in reševanje (URSZR). Sistem mora podpirati uporabo čim širšega nabora mobilnih telefonov, prav tako pa za sprejem opozorilnih obvestil ni potrebna predhodna registracija uporabnika. 

Več o razpisu si lahko preberete na povezavi: POVEZAVA NA UL