Skoči do osrednje vsebine

Evropski dan pomorstva

Ob evropskem dnevu pomorstva, ki ga vsako leto praznujemo 20. maja, Uprava za pomorstvo čestita vsem deležnikom v pomorskem prometu. Osrednji dogodki ob letošnjem evropskem dnevu pomorstva bodo potekali v danskem mestu Svendborg, 30. in 31. maja 2024.

Evropski dan pomorstva je vsakoletni dvodnevni dogodek, na katerem se evropska pomorska skupnost sestane z namenom, da oblikuje skupne ukrepe na področju pomorstva in trajnostnega modrega gospodarstva.

Letošnji dogodek je Evropska komisija organizirala skupaj z Dansko pomorsko upravo in mestom Svendborg vsebina je v angleškem jeziku, kjer bodo potekale številne delavnice in predstavitve. V okviru dogodka bodo na delavnici CISE-ALERT: Na poti k operativni rabi skupnega okolja za izmenjavo informacij CISE (angleško Toward´s CISE´s operationalisation) aktivno sodelovali tudi predstavniki Uprave za pomorstvo, s predstavitvijo: Uporaba v scenariju zaščite kritične infrastrukture in implementacija v zalednih sistemih (angleško Protection of Critical infrastructure scenario and implementation in backend system) in Prihajajoči dogodki in načrtovani razvoj (angleško Upcoming events and developements).