Skoči do osrednje vsebine

Objavljen javni razpis za raziskovalne projekte ciljnega raziskovalnega programa v letu 2024

V uradnem listu je bil 10. maja 2024 objavljen javni razpis za izbiro in financiranje projektov ciljnega raziskovalnega programa v letu 2024. Predloge raziskovalnih projektov je na javni razpis možno prijaviti do 11. junija 2024 do 14. ure.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v javnem razpisu kot sofinancer izbranih raziskovalnih projektov sodeluje v okviru razpisanega težišča Ohranjeno zdravo naravno okolje pri naslednjih temah:

  • razvoj kmetijskih praks z zmanjšanim vplivom nitratov na tla in podzemno vodo (številka teme: 4.9.1.);
  • razvoj metodologije ugotavljanja in vrednotenja vplivov programov in načrtov na okolje, ohranjanje narave, varstvo človekovega zdravja in kulturno dediščino (številka teme: 4.9.4.).

Izbrani in sofinancirani raziskovalni projekti bodo podpora vladi in resornemu ministrstvu v zvezi z razvojnimi usmeritvami politik na posameznih področjih, ki so nujne za izboljšanje konkurenčnosti in trajnostnega razvoja slovenskega kmetijstva, gozdarstva, ribištva, prehrane in podeželja.

Na javni razpis se lahko s predlogi raziskovalnih projektov prijavijo raziskovalne organizacije, vpisane v zbirko podatkov o izvajalcih znanstvenoraziskovalne dejavnosti, ki jo upravlja Javna agencija za znanstvenoraziskovalno in inovacijsko dejavnost Republike Slovenije, in zasebni raziskovalci, vpisani v register zasebnih raziskovalcev, ki ga vodi ista agencija, ter izpolnjujejo pogoje iz Zakona o znanstvenoraziskovalni in inovacijski dejavnosti in Pravilnika o Ciljnih raziskovalnih programih (CRP).

Javni razpis je objavljen v uradnem listu, celotna razpisna dokumentacija pa je na voljo na spletni strani Javne agencije za znanstvenoraziskovalno in inovacijsko dejavnost Republike Slovenije.