Skoči do osrednje vsebine

Slovenski globalni forum: 6. konferenca o internacionalizaciji slovenskega gospodarstva

Slovenski globalni forum je novo ime za že tradicionalno konferenco o internacionalizaciji slovenskega gospodarstva, ki bo potekala v Mariboru, 3. junija 2024.

V času velikih gospodarskih sprememb se konferenca osredotoča na krepitev globalnih ciljev in možnosti slovenskih podjetij, da z novimi trajnostnimi izdelki in rešitvami osvajajo nove priložnosti v svetu ter na drugi strani povečujejo privlačnost Slovenije za nove naložbe z visoko dodano vrednostjo.

Imeli boste možnost pogovora z 20 ekonomskimi svetovalkami in svetovalci z veleposlaništev RS v tujini in z 19 poslovnimi klubi. Lani je bilo ob robu konference izvedenih preko 120 individualnih pogovorov s podjetji.

PROGRAM KONFERENCE in E-PRIJAVNICA sta vam na voljo na strani foruma.

Kontaktna oseba: Iza Tršar, Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, E: iza.trsar@gov.si



Udeležba ekonomskih svetovalk in svetovalcev na Slovenskem globalnem forumu 3. junija v Mariboru sodi v sklop Posveta ekonomskih svetovalk in svetovalcev v organizaciji Direktorata za gospodarsko in javno diplomacijo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve, ki se bo nadaljeval 4. junija v Ljubljani. Posvet bo začrtal prioritete dela gospodarske diplomacije na področju krepitve gospodarskega sodelovanja med Slovenijo in državami akreditacije.