Skoči do osrednje vsebine

Študijski obisk delegacije Črne gore v Sloveniji

Na Ministrstvu za digitalno preobrazbo smo 16. in 17. maja 2024 gostili predstavnike Ministrstva za javno upravo Črne gore. Namen obiska je bila seznanitev njihovih strokovnjakov s slovensko organizacijsko strukturo in upravljanjem na področju digitalne identitete, storitev zaupanja, eUprave, dokumentarnega sistema javne uprave in e-plačil.
delegacija Črne gore

Študijski obisk delegacije Črne gore v Sloveniji | Avtor: Ministrstvo za digitalno preobrazbo

1 / 3

Na ministrstvu smo jim predstavili strateške dokumente na digitalnem področju, kot so Digitalna Slovenija 2030, Strategija digitalnih javnih storitev 2030 in Nacionalni program spodbujanja razvoja in uporabe umetne inteligence v Republiki Sloveniji do leta 2025. Prav tako smo podrobneje predstavili storitve portala eUprava, delovanje dokumentarnega sistema Krpan,  platformo za poslovno obveščanje, povezano s sistemom Krpan, implementacijo Uredbe EU eIDAS, področje digitalne identitete in storitev zaupanja ter e-vročanja.

Delegacija Črne gore je na Pošti Slovenije obiskala tudi Digi info točko, kjer so jim predstavili, kako Slovenija svojim državljanom nudi pomoč pri uporabi digitalnih javnih storitev. Predstavnike Črne gore so prijazno sprejeli tudi na Upravi RS za javna plačila, kjer so jim celovito predstavili slovenski sistem e-plačil.