Skoči do osrednje vsebine

Minister Props ob obisku upravnih enot: Ostajamo zavezani izboljšanju delovnih pogojev za zaposlene

Minister za javno upravo mag. Franc Props nadaljuje z delovnimi obiski upravnih enot, ki so priložnost za srečanje z načelniki in zaposlenimi. V Novi Gorici so ob tej priložnosti slovesno predali v uporabo prenovljene prostore enega dela upravne enote.

Investicija na okenskem delu upravne enote (UE) Nova Gorica v vrednosti 381.060,80 evra je po besedah ministra jasen pokazatelj zavezanosti ministrstva k zagotavljanju optimalnega poslovanja državne uprave, izboljšanju dostopnosti storitev in ustvarjanju kakovostnih delovnih pogojev za javne uslužbence.

Minister Props je ob tem izpostavil, da prenova predstavlja rezultat skupnega sodelovanja in razumevanja potreb uslužbencev ter obiskovalcev upravne enote.

Ministrstvo za javno upravo je koordinator delovanja upravnih enot na kadrovskem, finančnem in organizacijskem področju.

»Ministrstvo za javno upravo si nenehno prizadeva za izboljšanje delovnih pogojev za čim več javnih uslužbencev. Samo med letoma 2021 in 2023 je bilo izvedeno več kot 100 investicijskih projektov na 58-ih upravnih enotah po Sloveniji. Letos bodo investicij deležne tudi upravne enote na Ptuju, v Radovljici, Mariboru, Slovenskih Konjicah, Krškem in v Cerknici,« je zagotovil minister.

Skupaj z že vzpostavljenimi izboljšavami, ki optimizirajo potek upravnih postopkov, kot je eSamonaročanje, je to dodaten korak v smeri dostopnih, kakovostnih in učinkovitih javnih storitev.

Kot je ob odprtju prostorov dejal načelnik UE Nova Gorica Andrej Markočič, je s prenovo poleg dostopnosti gibalno oviranim sedaj celotni upravni enoti omogočeno poslovanje s POS terminali. Ravno tako imenovani šalterski del predstavlja namreč pomembno vstopno točko, kjer je sodelovanje med uslužbenci in uporabniki najbolj intenzivno in neposredno.

Minister se je v okviru obiska UE Nova Gorica sestal tudi z županom novogoriške občine Samom Turelom. Tamkajšnja upravna enota namreč že tri desetletja uspešno sobiva z občino v istem objektu, kar je po besedah ministra vzoren primer dobrega sodelovanja in zagotavljanja celovitih upravnih storitev na enem mestu.

Minister je danes obiskal tudi UE Tolmin, kjer se je srečal z načelnikom mag. Simonom Lebnom, si ogledal prostore upravne enote ter se pogovoril z zaposlenimi. Rdeča nit pogovora se je navezovana na odnos uslužbencev do svojih uporabnikov. Zaposleni jim namreč z vso prizadevnostjo zagotavljajo nemoten dostop do upravnih storitev. Minister je pohvalil njihovo prizadevnost in poudaril zavezanost vlade k učinkovitemu javnemu sektorju.