Skoči do osrednje vsebine

Predstavniki Ministrstva za javno upravo obiskali center vseživljenjskega učenja v Avstriji

Generalna direktorica Direktorata za kakovost na Ministrstvu za javno upravo Eva Treven in vodja Upravne akademije Bojana Bavec sta se udeležili delovnega srečanja z direktorjem vseživljenjskega centra Retzhof v sosednji Avstriji Meinhardom Friedlom ter Polonco Kosi Klemenšak. Srečanje predstavlja krepitev medsebojnega sodelovanja in poglobitev vezi med Republiko Slovenijo in deželo Štajersko.
Skupinska fotografija omenjenih sogovornikov pred zaslonom, na katerem je fotografija in ime centra

Srečanje je bilo namenjeno izmenjavi dobrih praks, deljenju dosedanjih izkušenj in pogovoru o bodočih skupnih projektih | Avtor: Ministrstvo za javno upravo

Izobraževalna ustanova Retzhof je v Republiki Avstriji uveljavljeno ime za izobraževanje odraslih. Gre za priljubljeno stičišče, v katerem se odvijajo številne regionalne dejavnosti na področju izobraževanja, kulture ter čezmejnega sodelovanja.

Delegacija Ministrstva za javno upravo je predstavila delo, program in cilje Upravne akademije ter aktivnosti, ki jih ministrstvo izvaja na področju boljše zakonodaje, razogljičenja in trajnosti.

Predstavniki štajerske strani so podrobneje predstavili namen centra Retzhof ter številne mednarodne projekte, s katerimi želijo povezati znanje in izkušnje ter krepiti mednarodno sodelovanje med sosednjimi državami. 

Pogovor je tekel tudi o zasnovi bodočih skupnih projektov s ciljem izmenjave dobrih praks med javnimi uslužbenci obeh držav ter pripravi skupnih dogodkov za utrditev prijateljstva med obema državama.