Skoči do osrednje vsebine

Premier dr. Golob z generalnim direktorjem FAO o prehranski krizi

Predsednik vlade dr. Robert Golob se je srečal z generalnim direktorjem Organizacije Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo (angleško Food and Agriculture Organization of the United Nations - FAO) Qu Donyuem. Sogovornika sta spregovorila o svetovni prehranski krizi in prehranski varnosti, predvsem na vojnih področjih.
Predsednik vlade se rokuje z generalnim direktorjem organizacije FAO

Premier dr. Golob z generalnim direktorjem FAO o prehranski krizi | Avtor: Žan Kolman/KPV

1 / 2

Premier dr. Golob je v pogovoru izpostavil težke in zaskrbljujoče vojne razmere, v katerih trenutno živijo prebivalci Gaze. »Članstvo v Varnostnem svetu nam omogočal, da se sliši tudi naš glas in da opozorimo na trpljenje Palestincev. Zato se je Slovenija tudi odločila, da nadaljuje financiranje UNRWA, sredstva je še povišala in temu so sledile tudi ostale evropske države. Gre za znak spoštovanja do ljudi, ki živijo v resnično težkih razmerah, kjer zaradi vojnih razmer primanjkuje osnovnih življenjskih potrebščin in ljudje živijo v lakoti,« je povedal premier.

Generalni direktor Qu Dongyu se je predsedniku vlade zahvalil za trud, ki ga Slovenija kot nestalna članica Varnostnega sveta vlaga v pomoč drugim državam in se zahvalil za izjemno solidarnost. Ob tem povedal, da se FAO kot profesionalna in nepolitična organizacija po svojih najboljših močeh trudi pri reševanju prehranske krize v Gazi in ostalih vojnih področjih ter pri tem poudaril pravico do hrane.

Dan po svetovnem dnevu čebel se je Qu Dongyu v imenu FAO zahvalil Sloveniji za doprinos k razglasitvi svetovnega dneva čebel. Pri tem je poudaril, da ne gre le za med, gre tudi za izjemen pomen čebelarske tradicije in ohranitve opraševalcev.